Lejáratással, feljelentésekkel kampányol a baloldal

Három helyen is időközi választást tartanak vasárnap. Ezek közül Budafok-Tétényben egy ismeretlen baloldali jelölt, Kapitány Alexandra indul a Fidesz–KDNP tapasztalt politikusával, Krieger Krisztinával szemben. A baloldal feljelentésekkel, lejárató kampánnyal operál, miközben a fideszes jelölt környezetvédelmi programmal állt elő.

Munkatársunktól
2022. 07. 29. 6:44
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két vidéki településen és egy budapesti kerületben is időközi önkormányzati választást tartanak július 31-én, vasárnap. A Nógrád megyei Cserháthalápon a választás azért különleges, mert az ellenzék részéről csak a Mi Hazánk állított jelöltet Dócsné Sávolyi Henriett személyében, ellenében pedig csak egy független jelölt száll harcba, Szorcsik Péter. A másik vidéki választási helyszín vasárnap a Tolna megyei Mőcsény lesz, ahol haláleset miatt tartanak polgármesterválasztást, két független jelölttel, Salgó Ivettel és Sziebl Tamással. Ennél sokkal jelentősebb választási küzdelem várható azonban Budapesten, a XXII. kerületben.

 Budafok-Tétény 6-os számú egyéni választókerületében ugyanis megüresedett egy önkormányzati képviselői hely, hiszen a momentumos Tóth Endre lemondott erről a posztról, miután áprilisban országgyűlési képviselőnek választották. A Fidesz–KDNP a helyére egy régi, tapasztalt képviselőjét, Krieger Krisztinát jelölte az időközi választáson, aki majdnem 35 éve él Budafok-Tétényben.

 Öt gyermek édesanyja és három unoka nagymamája, az 1980-as évek végén az egyik alapítója volt a Nagycsaládosok Országos Egyesülete XXII. kerületi szervezetének. Több mint húsz éve képviseli a budafok-tétényieket az önkormányzati képviselő-testületben. A programja középpontjában a környezetvédelem áll, az elmúlt években több alkalommal volt társszervezője szemétszedési akcióknak, amelyeken csaknem kétszáz köbméter illegálisan lerakott hulladékot gyűjtöttek össze. Tervei között szerepel a házhoz menő lomtalanítás bevezetése. 

Vele szemben a baloldali összefogás Kapitány Alexandrát indítja, akinek semmilyen tapasztalata nincs a politikában, de aktivistaként küzdött néhány helyi ügyért. A jelölt programjáról csak annyit tudni, hogy neki is fontos a zöldfelületek védelme, a forgalomcsökkentés és a közösségépítés.

 A mögötte álló ellenzék, főként a helyi Momentum és a DK viszont a helyi kormányoldal szerint azzal próbálja megnyerni a választókat, hogy folyamatos lejárató kampányt folytat a fideszes vezetésű önkormányzat ellen. A baloldal például több olyan feljelentésben is benne volt az utóbbi időben, amelyek elbuktak a bíróságon.  

– Az ellenzék két olyan üggyel támadta hátba saját önkormányzatát és hivatalát, amelyekben a közbeszerzési hatósággal volt vitánk – mondta erről a helyi sajtóban Karsay Ferenc polgármester. – A  problémát az okozta, hogy az ellenzék váltig állította, mi felelőtlenül gazdálkodunk az adófizetők pénzéből, és emiatt kára származik a kerületnek. Végül azonban az önkormányzatnak lett igaza, hiszen a napokban két eljárás is lezárult, az önkormányzat számára kedvező döntéssel. 

Borítókép: Krieger Krisztina a Fidesz-KDNP jelöltje. Fotó forrása: (Fidesz)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.