időjárás 25°C Ábrahám 2022. augusztus 16.
logo

Gyöngyösi: A Jobbikot már sokan, sokszor eltemették + videó

MEDIAWORKS-HÍRCENTRUM
2022.07.02. 16:24 2022.07.02. 16:44
Gyöngyösi: A Jobbikot már sokan, sokszor eltemették + videó

A Jobbik frissen megválasztott elnöke nem számít arra, hogy a pártból kiléphetnek az emberek, Jakab Péter további sorsával kapcsolatban azonban nem fogalmazott egyértelműen. A Mediaworks–Hírcentrum kérdésére azt is elmondta, hogy szerinte négy év múlva is bekerülhetnek a parlamentbe.

Alig telt el két hónap a Jobbik legutóbbi tisztújító kongresszusa óta, de most ismét új elnökről kellett dönteniük, hiszen Jakab Péter viharos körülmények között lemondott.

Közben egyes közvélemény-kutatások szerint a Jobbik szavazótábora három százalék alá csökkent.

A tisztségért végül hárman indultak, a nemi erőszak kísérletének gyanújába keveredett Földi István, Ander Balázs, a párt alelnöke és Gyöngyösi Márton EP-képviselő. Végül Gyöngyösit választották elnöknek, miután Ander visszalépett a javára.

Ander Balázs döntését azzal indokolta, hogy ha hárman méretik meg magukat, akkor nem tudtak volna elnököt választani, és a média rajtuk röhögött volna.

Gyöngyösi Márton a Mediaworks–Hírcentrumnak arról beszélt, hogy nem számít kilépésekre, és bizakodó volt azt illetően is, hogy négy év múlva ismét bekerülhetnek a parlamentbe. Szavai szerint a Jobbikot már sokan, sokszor eltemették, de még mindig itt vannak.  Mint mondta, most fel akarják rázni az ellenzéki szavazókat. Jakab Péter további sorsáról ugyanakkor nem fogalmazott egyértelműen.

Szabó Gábor, a Jobbik választmányi elnöke szerint most már a munkával tudnak foglalkozni. Arra a kérdésre, hogy lehet-e újabb tisztújítás a közeljövőben, a következőt válaszolta:

Nagyon bízom benne. A feleségem sem örülne. A nyaralás így mindig csak tolódik.

Borítókép: Gyöngyösi Márton (Fotó: Havran Zoltán)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.