időjárás 11°C Helga 2023. október 3.
logo

Ismét közel tizenegyezer menekült érkezett Ukrajnából

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2022.07.06. 10:26 2022.07.06. 11:51
Ismét közel tizenegyezer menekült érkezett Ukrajnából

Az ukrán–magyar határszakaszon 6292 ember lépett be kedden Magyarországra, a román–magyar határszakaszon belépők közül 4468-an nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek – tájékoztatott az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK). Vonattal 117-en – köztük 40 gyerek – érkezett az ukrajnai háború elől menekülve Budapestre.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság azt közölte a Police.hu oldalon, hogy a Készenléti Rendőrséggel és a rendőrjárőrképzésben részt vevőkkel segítik az Ukrajnából vonattal érkező menekülteket. A feladatokban támogatást nyújt a Budapesti Polgárőr Szövetség is.

Folyamatosan tartják a kapcsolatot az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság, a Magyar Államvasutak Zrt., a Budapesti Közlekedési Központ, a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság, Budapest Főváros Kormányhivatala, valamint a segélyszervezetek munkatársaival.

Borítókép: Menekültek a BOK-csarnokban (Fotó: Bánkúti Sándor)
 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.