Követelik a magyarokat lerománozó cégvezető azonnali távozását

Az önkormányzati tulajdonú Kanizsa Médiaház vezetője útszéli stílusban beszélt a tusványosi hallgatóságról.

2022. 07. 26. 14:43
NÉMETH Zsolt; ORBÁN Viktor; TÕKÉS László
Tusnádfürdõ, 2022. július 23. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (k), Németh Zsolt, az Országgyûlés külügyi bizottságának elnöke (b) és Tõkés László, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) elnöke (j) a 31. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban az erdélyi Tusnádfürdõn 2022. július 23-án. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lemondásra szólította fel Balogh László, Nagykanizsa polgármestere Tar Mihályt, az önkormányzati fenntartású Kanizsa Médiaház vezetőjét, akit a 2019-es önkormányzati választás után a baloldali többségű közgyűlés nevezett ki a társaság élére. A Zala megyei város első embere azok után követeli Tar Mihály távozását, hogy a nagykanizsai önkormányzati média vezetője lerománozta a tusványosi hallgatóságot, úgy az erdélyi magyarokat, mint az anyaországi vendégeket. Tar nemes botrányos bejegyzésében azt írta a szombati miniszterelnöki beszéd után: Orbánnak „románok” tapsoltak, mégpedig azért, mert a magyar miniszterelnök lefizette a „csordát”.

Ki megy ez az ember Romániába és ott a románoknak elmondja, hogy a magyarokat hogyan szívatja sz…rrá, amiért cserébe a román közönség tapsol… Mi az anyjuk valagával fizeti le azt a csordát?

– tette fel a Kanizsa Médiaház vezetője a megdöbbentő kérdést.

Balogh László levelében azt írta Tar Mihálynak, hogy ő nem egy magánvállalkozás, hanem egy, az önkormányzat által fenntartott cég vezetője, aki e minőségében önmagában túl elsősorban egy közösséget képvisel, szakmai és morális értelemben egyaránt. – A baloldal vezetői és tollnokai gyakran lobogtatják a magasban az identitás kérdéseit, érzékenyítve mindenkit a szivárvány színeinek teljes elfogadására. Újra és újra bizonyossá válik azonban, hogy mindez csak máz, mert az ideológiai absztrakciókon túl konkrét és valóságos helyzetekben nap mint nap sértenek meg embereket, közösségeket, nemzeteket, vallásokat, vidékieket, másként gondolkodókat és szavazókat egy olyan vélt pozíció magasából, amely a történelmen és egyben a morálon túlról tekint le másokra. Mint ez esetben is történt – hangsúlyozta Balogh László.

A polgármester szerint ebben a helyzetben az egyetlen morális lépés csak az lehet Tar Mihály részéről, ha azonnali hatállyal lemond ügyvezetői pozíciójáról.

– A magánszféra szereplőjeként, önmaga reprezentánsaként olyan a szintet képviselhet, amilyet kíván – tette hozzá.

Felháborodott Tar Mihály sértő megjegyzésén a nagykanizsai Fidesz-frakció is. A képviselőcsoport vezetője a közgyűlés többségét adó baloldali ÉVE-frakciónak írt levelet. Ebben Szabó Szilárd frakcióvezető azt kéri a helyi baloldaltól, hogy szabaduljanak meg a Kanizsa Médiaház ügyvezetőjétől, és mentsék fel a tisztség betöltésére méltatlanná vált Tar Mihályt. A levélben azt írták, hogy sajnálattal és mély megdöbbenéssel tapasztalják immár többedszerre azt a minősíthetetlen és morális mélységet, amit az ÉVE-frakció által kinevezett Tar Mihály képvisel.

A morális kérdésekben és a nyílt pártpolitikai megnyilvánulásokon túl a Kanizsa Médiaház magabiztosan menetel a teljes összeomlás felé, hiszen Tar Mihály a szakmaiatlan vezetésével nemcsak a hírszerkesztés tartalmát, a cég gazdálkodását, hanem a meglevő humánerőforrást is szétzüllesztette

– mutattak rá.

Borítókép: Tusványos. Illusztráció (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.