Menczer Tamás: Most az a kérdés, lesz-e egyáltalán energia

A rezsi áfáját csökkentené a Jobbik.

2022. 07. 18. 15:42
MENCZER Tamás
Budapest, 2022. május 9. Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminiszterium államtitkára napirend elõtt szólal fel az Országgyûlés plenáris ülésén 2022. május 9-én. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Igaz-e, hogy önök még a piaci árú rezsin is nyerészkedni akarnak?

– szegezte mai napirend előtti felszólalásában a kormánynak a kérdését Z. Kárpát Dániel. A Jobbik politikusa szerint ha a kormány nem engedi el az energia általános forgalmi adóját, azzal így tesz.

– Minden rezsiszámlán ott van az áfa, ha a rezsidíj növekszik, az áfabevétel is – fejtegette álláspontját Z. Kárpát Dániel, aki szerint ha van tisztesség a kormánytagokban, akkor még ma bejelentik: nem tartanak igényt a megnövelt áfabevételre.

A kormány védi a családokat a baloldaltól is. Ezt a magyar emberek tudják, ezt a választási eredmények is alátámasztják

– válaszolt a jobbikos politikus felvetésére a kormány nevében Menczer Tamás. A külügyi államtitkár szerint a Jobbik törpepárttá vált, ez is azt mutatja, hogy a magyarok tisztában vannak a politikai helyzettel.

Menczer Tamás felidézte, hogy immáron öt hónapja tart a háború, azokat a kérdéseket, hogy mennyibe fog kerülni az energia, mára háttérbe szorították az olyan típusúak, hogy lesz-e elegendő energia.

Az államtitkár szerint emiatt a háború és az elhibázott brüsszeli szankciók a hibásak. A szankciókról elmondta: a háborúnak nem vetettek véget, az oroszoknak nem fájnak jobban, mint Európának.

Az energia kulcskérdés, emiatt a magyar kormány kiharcolta, hogy a kőolajra ne vonatkozzon az embargó, a gázról szóló szankciókról pedig tárgyalni sem vagyunk hajlandók

– emlékeztetett Menczer Tamás.

A jobbikos politikusnak a szemére vetette, hogy a rezsi miatt aggódik, eközben pár hónapja az ő miniszterelnök-jelöltje mondta azt, hogy 

nem akarja megállítani a határon a világpiaci árakat.

– A búcsú mindig fáj, időt kell adni a kihordására – utalt Jakab Péter frakcióvezetői tisztségéből való távozására az államtitkár.

Borítókép: Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára napirend előtt szólal fel az Országgyűlés plenáris ülésén 2022. május 9-én (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.