Néhány száz tüntető ismét lezárta az Erzsébet hidat

A kánikulában néhány száz tüntető gyűlt össze a Magyar Kétfarkú Kutya Párt által meghirdetett demonstrációra.

Magyar Nemzet
2022. 07. 22. 19:35
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ismét tüntetést és utcafórumot hirdetett péntek estére a parlamenti mandátum nélküli Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) a katatörvény módosításának elfogadása miatt. A helyszín – az egy héttel korábbihoz hasonlóan – ezúttal is az Erzsébet híd pesti hídfője volt, ahol néhány százan gyűltek össze és este fél hétkor lezárták a hidat. A helyszínt a rendezvény biztosítja.

– Gyere szomorú fejjel a tenyereden, vagy hozz magaddal azt ábrázoló táblát! – felszólítással újabb tüntetést és utcafórumot hirdetett a Magyar Kétfarkú Kutya Párt. Az Erzsébet hídnál hat órakor kezdtek gyülekezni a demonstrálók. A helyszínen ott volt az MKKP elnöke, Kovács Gergely is, akinél a múlt héten kábítószergyanús anyagot találtak és akinél emiatt házkutatást is tartottak a rendőrök. A tüntetők – akik többsége sörrel és cigivel a kezében vett részt az eseményen – este fél hétkor lezárták a hidat, majd megtapsolták magukat, azzal a felkiáltással, hogy ismét „miénk a híd”  és sörpadokat pakoltak ki. Bejelentették, hogy egy rögtönzött szerkesztőséget alakítanak, és nyolc órakor egy újságot adnak ki, majd a szervezők arra kérték a jelenlévőket, hogy egyszerre fújják a betont, hogy lehűljön.

A rendezvény meghívója szerint felszólal többek között Iványi Gábor lelkész, az Oltalom Karitatív Egyesület vezetője, Puzsér Róbert kritikus, Tamás Gáspár Miklós filozófus, Czédly Mariann, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete országos választmányának tagja, Bobafett zenész, Kanicsár Ádám újságíró, LMBTQ-aktivista, Kenyeres Márta könyvelő, Ginger, a Tilos Rádió Be Water műsorkészítője, Lányi András író, filozófus, a Védegylet egyik alapítója, Para-Kovács Imre író, műsorvezető, Rácz Györgyi, a Kulcs a Városhoz, Kulcs a Közélethez Egyesület képviselője, Simkó Edit pedagógus, egy érintett futár, illetve Juhász Veronika és Nagy Dávid, a MKKP tagjai. Az eseményre workshopokat és koncerteket is hirdettek.

Borítókép: Erzsébet híd, tüntetés (Fotó: Havran Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.