Nyolc településen zajlik időközi önkormányzati választás

Nyolc településen rendeznek ma időközi önkormányzati választást: Sárokon, Balatonrendesen, Garaboncon, Serényfalván és Segesden polgármestert választanak, Nagytarcsán polgármestert és képviselő-testületet, Kecskemét és Budapest XVI. kerületének egy-egy választókerületében pedig képviselőt.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 07. 10. 12:35
null
Budapest, 2020. október 15. A Borsod-Abaúj-Zemplén megye 06. számú országgyûlési egyéni választókerületében kitûzött idõközi országgyûlési képviselõ-választáson a külképviseleteken leadott szavazatokat tartalmazó urnák egyike Budapesten a Nemzeti Választási Irodában 2020. október 15-én. Sértetlennek találta az urnákat ülésén a Nemzeti Választási Bizottság (NVB). A kijelölt tiszaújvárosi szavazatszámláló bizottság a voksokat 16-án számolja meg, de ezek érdemben már nem befolyásolják az eredményt. A voksolást Koncz Zsófia (Fidesz-KDNP) nyerte. MTI/Balogh Zoltán Fotó: Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Baranya megyei Sárokon a polgármester lemondása miatt kell időközi választást tartani. A településen négy független jelölt indul, a választói névjegyzékben 97-en vannak.

A Veszprém megyei Balatonrendes választói szintén a korábbi településvezető lemondása miatt választanak új polgármestert. A voksoláson két független jelölt indul, a településen 155 választópolgár szavazhat.

A Zala megyei Garaboncon ugyancsak lemondott a polgármester. A mai választáson négy független jelölt pályázik a posztra, a névjegyzékben 601-en szerepelnek.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Serényfalva 798 választópolgára a korábbi településvezető halála miatt választ új polgármestert. A tisztségért négy független jelölt indul, valamint a Magyar Munkáspárt jelöltje.

A Somogy megyei Segesden szintén az előző településvezető halála miatt kell időközi választást tartani. Négy független aspiráns indul, a községben 1867 választópolgár szavazhat.

A Pest megyei Nagytarcsán a képviselő-testület a feloszlásáról döntött, ezért polgármestert és hattagú képviselő-testületet kell választaniuk a helybélieknek. A polgármester-választáson három jelölt indul, kettő függetlenként, egy pedig a Fidesz–KDNP színeiben.

 A képviselő-választáson 12 jelölt indul, a választói névjegyzékben 4459-en szerepelnek.

A Bács-Kiskun megyei Kecskemét 9. egyéni választókerületében a korábbi képviselő lemondása miatt kell választást tartani. A voksoláson hatan indulnak, a választók száma 5962.

Budapest XVI. kerületének 2. egyéni választókerületében ugyancsak a képviselő lemondása miatt tartanak választást, amelyen öt jelölt indul, a névjegyzékben 5472-en szerepelnek.

Közben a mai nap folyamán időközi nemzetiségi önkormányzati választásokat is tartanak, roma képviselőket választanak a Baranya megyei Hobol, a Pest megyei Dabas és Kiskunlacháza, valamint a Heves megyei Kápolna nemzetiségi választópolgárai. Tizenegy településen a szükséges számú jelölt hiányában elmarad a nemzetiségi önkormányzati választás. Tápióbicskén, Bogácson, Nagyivánban, Katádfán, Dányban, Madarason, Tiszakarádon, Túrkevén, Szentegáton, Markazon roma, Győrben román nemzetiségi képviselő választása marad el.
Borítókép: A Borsod-Abaúj-Zemplén megye 6. számú országgyűlési egyéni választókerületében kitűzött időközi országgyűlési képviselő-választáson a külképviseleteken leadott szavazatokat tartalmazó urnák egyike Budapesten, a Nemzeti Választási Irodában 2020. október 15-én (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.