Orbán Viktor: Európa szenved, mi azon dolgozunk, hogy Magyarországot a háború következményei kevésbé sújtsák

A háború meghosszabbítása mögötti érdekeket valahol az üzletemberek és a háborús uszítók háza táján kell keresni – mondta a miniszterelnök.

Forrás: Facebook2022. 07. 18. 9:18
ORBÁN Viktor
Budapest, 2022. július 15. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfõ a Kossuth rádió stúdiójában, ahol interjút adott a Jó reggelt, Magyarország! címû mûsorban 2022. július 15-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb részletet osztott meg a múlt pénteki, Kossuth rádiónak adott interjújából Facebook-oldalán a kormányfő. Orbán Viktor ezen a felvételen arról beszél, a háborúval kapcsolatban egy dolog biztos: 

Kína nyer, Amerika nem veszít, Európa pedig szenved.

– Akik nagyon sok pénzt keresnek, azok az energiacégek és bizonyos üzletemberek – jelentette ki a miniszterelnök. 

Szerinte itt Soros György típusú üzletemberekre kell gondolni, akik egész egyszerűen a háború fenntartása mellett érvelnek, mozgósítják a hálózatukat. – A háború meghosszabbítása mögötti érdekeket valahol az üzletemberek és a háborús uszítók háza táján kell keresni – mondta a kormányfő.

Az biztos, hogy ami történik, az Európának katasztrófa, és Magyarországnak is rendkívül fájdalmas. Azon dolgozunk, hogy egy szerencsétlen európai általános helyzetből hogyan tudunk kimaradni, illetve, hogy találjunk egy olyan ösvényt, amelyen haladva Magyarországot a háború negatív következményei kevésbé sújtják

– zárta a gondolatmenetet a miniszterelnök.

Borítókép: Budapest, 2022. július 15. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő a Kossuth rádió stúdiójában, ahol interjút adott a Jó reggelt, Magyarország! című műsorban 2022. július 15-én (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.