Orbán Viktor válaszolt Hegedüs Zsuzsának

A kormány az antiszemitizmus és a rasszizmus ügyében a zéró tolerancia politikáját követi.

Magyar Nemzet
2022. 07. 26. 16:34
Hegedûs Zsuzsa;
Újszentmargita, 2014. április 1. Hegedûs Zsuzsa miniszterelnöki fõtanácsadó, a Minden gyerek lakjon jól! Alapítvány kuratóriumának elnöke Újszentmargitán 2014. április 1-jén, ahol az alapítvány a rászorulóknak vetõmagot és malacot oszt. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt Fotó: Czeglédi Zsolt Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Te sem gondolhatod komolyan, hogy húsz év közös munka után rasszizmussal vádolj engem. Te tudod a legjobban, hogy Magyarországon az antiszemitizmus és a rasszizmus ügyében kormányom a zéró tolerancia politikáját követi” 

– írta Orbán Viktor miniszterelnök a Hegedüs Zsuzsának írt, a Mandiner birtokába került levelében.

Forrás: Orbán Balázs Facebook-oldala

A lap emlékeztetett, Kis János SZDSZ-alapító exfelesége Orbán „tiszta náci szövege” miatt beadta a lemondását. Ezzel a miniszterelnök tusványosi beszédére utalt. Hegedüs Zsuzsa a lemondásáig a társadalmi felzárkóztatási programokért felelős tanácsadó, miniszterelnöki biztos volt – hosszú évek óta, több Orbán-kormányban is ellátta ezt a posztot, ráadásul évtizedes ismeretség, sőt barátság fűzi a miniszterelnökhöz. A kormányfő sajnálja, de tudomásul vette a döntést.

Ezer éve ismerjük egymást. Tudhatod, hogy fölfogásom szerint a Jóisten minden embert a saját képmására teremtett. Ezért a magamfajták esetében a rasszizmus ab ovo ki van zárva

 – fogalmazott a kormányfő.

Borítókép: Hegedüs Zsuzsa (Fotó: MTI/ Czeglédi Zsolt)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.