Fontos a határvadászegységek felállítása

Rétvári Bence szerint a hétvégi, szabadkai események is bizonyítják, hogy milyen veszélyeket jelent a migráció.

2022. 07. 04. 15:09
RÉTVÁRI Bence
Budapest, 2022. június 28. Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára napirend elõtti felszólalásra válaszol az Országgyûlés rendkívüli plenáris ülésén 2022. június 28-án. MTI/Máthé Zoltán Fotó: Máthé Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Az elhúzódó orosz–ukrán háború súlyos gazdasági nehézségeket okoz Európában – közölte napirend előtti felszólalásában Halász János. A Fidesz országgyűlési képviselője hozzátette: háborús infláció sújtja a kontinens országait és soha nem látott energiaválság is fenyeget. Emellett a kormánypárti politikus szót ejtett arról, hogy fennáll a veszélye annak, hogy Afrika felől újabb népvándorlási hullám indul meg Európa felé.

– A déli határra nehezedő migrációs nyomás már most is hónapról hónapra nő 

– tette hozzá. Mint jelezte, idén eddig kétszer annyian próbáltak betörni hazánkba, mint 2021 azonos időszakában, és hasonlóan növekszik az elfogott embercsempészek száma is, mivel idén már több mint nyolcszázat tartóztattak le.

– Ráadásul a migránsok egyre szervezettebb és agresszívebb csoportokban támadják a magyar határt – rögzítette Halász János, majd kiemelte: egyre gyakrabban fordul elő, hogy lőfegyverrel érkeznek a migránsok a határhoz. Július 2-án migránscsoportok már fegyverekkel lőtték egymást Szabadka mellett, a magyar határnál, ami a hírek szerint halálos áldozatot is követelt – emlékeztetett a Fidesz frakcióvezető helyettese. Jelezte: egyre nagyobb a kockázata annak, hogy hamarosan a 2015. szeptemberi, röszkei események mindennaposak lesznek a határon.

– Magyarország minden más országnál nehezebb helyzetben van, mert egyszerre érinti az ukrajnai háború és a migránsok áradata 

– jegyezte meg. Halász János kiemelte, hogy fel kell állítani egy testületet, ami kizárólag a határvédelemmel foglalkozik.

– Határvadászszázadokat kell létrehoznunk, amelyek majd lehetőség szerint a rendőrség keretei között fognak működni

– jelentette ki.

Válaszában Rétvári Bence elmondta: a szabadkai események is bizonyítják, hogy milyen veszélyeket jelent a bevándorlás. Továbbá emlékeztetett, hogy százas nagyságrendben lehet beszámolni olyanról, hogy a migránsok a magyar határt támadták.

– Brüsszelből folyamatosan a migrációt ösztönző üzenetek érkeznek a kibocsátó országok felé 

– húzta alá a Belügyminisztérium államtitkára. Emellett Rétvári kiemelte: 

fontos egy állandó, csak a déli határ védelmével foglalkozó, határvadászegységek felállítása.

Végül Rétvári hangsúlyozta, hogy a baloldal hűségesküt tett Brüsszelnek, és a migráció pártján állnak.

Borítókép: Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára napirend előtti felszólalásra válaszol az Országgyűlés rendkívüli plenáris ülésén 2022. június 28-án. (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.