időjárás 25°C Ábrahám 2022. augusztus 16.
logo

Több mint tizenháromezren érkeztek Ukrajnából pénteken

Magyar Nemzet
2022.07.02. 09:45 2022.07.02. 10:42
Több mint tizenháromezren érkeztek Ukrajnából pénteken

Az ukrán–magyar határszakaszon 6839 ember lépett be pénteken Magyarországra, a román–magyar határszakaszon belépők közül 6252-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szombaton az MTI-vel. 

Mint írták, a beléptetettek közül a rendőrség 358 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, amely 30 napig érvényes. 

Nekik fel kell keresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzéséért. Vonattal 62-en, köztük húsz gyerek érkezett az ukrajnai háború elől menekülve Budapestre pénteken – tudatta az ORFK.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság azt közölte a Police.hu oldalon, hogy a Készenléti Rendőrséggel és rendőrjárőrképzésben részt vevőkkel segítik az Ukrajnából vonattal érkező menekülteket. A feladatokban támogatást nyújt a Budapesti Polgárőr Szövetség is. Emellett a közlemény kitér arra is, hogy folyamatosan tartják a kapcsolatot az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság, a Magyar Államvasutak Zrt., a Budapesti Közlekedési Központ, a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság, Budapest Főváros Kormányhivatala, valamint a segélyszervezetek munkatársaival.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Kurucz Árpád)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.