Tordai Bence nyilvánvalóan hazudik: próbálja letagadni az engedély nélküli építkezést + videó

A harsány baloldali politikus zavartan válaszolt a Metropol újságírójának kérdéseire. Tordai még a nyilvánvalót is megpróbálta letagadni – olvasható a Metropol cikkében.

Forrás: Metropol.hu2022. 07. 22. 11:28
TORDAI Bence
Budapest, 2022. június 29. Tordai Bence, a Párbeszéd vezérszónoka felszólal a 2023-as központi költségvetés megalapozásáról szóló elõterjesztés általános vitájában az Országgyûlés rendkívüli plenáris ülésén 2022. június 29-én. MTI/Kovács Attila Fotó: Kovács Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Metropol munkatársainak sikerült mikrofonvégre kapniuk Tordai Bencét, aki napok óta bujkált a nyilvánosság elől. Ezúttal is egy nagy sötét napszemüvegben érkezett meg, nyilvánvalóan azért, hogy minél kevesebben ismerjék fel. 

A politikus még a nyilvánvalót is megpróbálta letagadni, és azt állította: ő bizony nem építkezik engedély nélkül, szerinte minden rendben van a luxusvilla körül.

Mint azt korábban a Metropol kiderítette, Tordai Bence Budapest legdrágább kerületében, a II. kerületben vásárolt magának egy telket még 2016-ban. Ezen már állt egy régi parasztház, új ház építésére pedig nem kaphatott volna engedélyt a kerületi szigorú előírások miatt. Tordai ezért úgy döntött, megtéveszti a hatóságokat.

Azt hazudta, hogy csak felújítja az eredeti házat, miközben csalárd módon teljesen lebontatta és a helyére egy vadonatúj villát épített. A Metropol megszerezte az erről szóló, építéseken kötelező e-naplót, amiből egyértelműen kiderül, hogy teljesen elbontották a régi házat, és géppel ástak ki alapot az új háznak. A politikus aztán fogta magát, és önkényesen beköltözött az épületbe.

Tordai Bence papíron ezt a parasztházat újította fel (Forrás: Metropol.hu)
A valóságban viszont egy 150 milliós luxusvillát épített fel magának (Forrás: Metropol.hu)

A Metropol próbált arról is érdeklődni Tordai Bencénél, hogy szerepet játszott-e az engedély nélküli építkezésben, hogy felesége, Csillag Rita korábban a II. kerületi önkormányzatnál dolgozott. Az állatorvosi végzettségű élettárs két éven át volt a kerület városfejlesztési bizottságának a tagja, amiért javadalmazást, távozásakor pedig egymillió forintos jutalmat is kapott.

Őrsi Gergely, a II. kerület szocialista polgármestere korábban elhatárolódott Tordaitól. Őrsi a sajtóból értesült az ingatlanmutyiról, azzal kapcsolatban főépítészi tájékoztatást kért – derült ki a polgármester Metropolnak küldött válaszából. 

Leszögezte, hogy a jogszabályokat mindenkinek be kell tartania. 

Az építési szabályok természetesen mindenkire egyaránt vonatkoznak, viszont azok betartatása az építésügyi hatósági hatáskörökkel 2020 márciusától a Budapest Főváros Kormányhivatalához kerületek

– fűzte hozzá Őrsi Gergely.

Kitért arra: az Attila utcai építkezéshez kapcsolódóan kormányhivatali tájékoztatásuk van arról, hogy az elektronikus építési naplót az építtető 2017 decemberében helyezte készenlétbe, az akkori szabályok szerint nem volt szükség kötelező főépítészi konzultációra, így a terveket nem ismerik.

Az eredeti cikk ITT olvasható. 

Borítókép: Tordai Bence, a Párbeszéd társelnöke (Fotó: MTI/Kovács Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.