Az alaptalan rémhírek korát éljük

A koronavírus időszakához hasonlóan ismét ellepték a közösségi oldalakat a különböző félelemkeltő híresztelések.

Forrás: Karc FM2022. 08. 23. 12:51
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A koronavírus időszakához hasonlóan ismét ellepték a közösségi oldalakat a különböző félelemkeltő híresztelések – mondta el rádiónkban a XXI. Század Intézet elemzője. Nagy Ervin a Karc FM Hangoló című műsorában hangsúlyozta: 

az iskolák fűtési gondjaival vagy a tömegközlekedés leállásával kapcsolatos álhírek terjesztésében az ellenzéki pártok is aktívan részt vesznek, mert saját ötlet híján a minél nagyobb káoszban reménykednek.

 Úgy fogalmazott:

 az ellenzék a politikai teljesítmény szempontjából legalább tízéves lemaradásban van a kormányoldalhoz képest, ezért nem csoda, hogy a zavarkeltésben látják túlélésük lehetőségét.

Nagy Ervin hozzátette: az egymás után meghiúsuló ellenzéki demonstrációk nem tartják vissza a baloldalt attól, hogy folyamatosan valamelyik társadalmi csoportot hergelje. Az iskolakezdés miatt most a tanárok és a diákok vannak az ellenzék fókuszában – magyarázta a szakértő. Felidézte: augusztus 20-ára a botrányairól és zavaros ügyeiről elhíresült szegedi politikus, Szabó Bálint traktoros gazdatüntetést szervezett Budapestre, ami nemhogy kudarcba fulladt, hanem jelen állás szerint sokkal inkább átverésnek tűnik. 

Az eddig már minden ismertebb pártot megjáró férfi 1800 traktor érkezését ígérte, amit nagyjából 150-en komolyan vettek, az indulatok pedig elszabadultak, amikor kiderült, hogy teljes érdektelenség övezi az akciót.

A szakértő úgy véli, az ellenzék teljesítménye is hozzájárulhat ahhoz, hogy időről időre politikai szerencsevadászok jelennek meg a baloldalon.

Az ezzel kapcsolatos hanganyagot IDE kattintva érheti el.

Borítókép: Nagy Ervin (Forrás: Karc FM)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.