időjárás 5°C Árpád 2023. december 11.
logo

Brutális facsonkítás a József Attila utcában

Magyar Nemzet
2022.08.12. 19:19 2022.08.12. 19:51
Brutális facsonkítás a József Attila utcában

 Az ott élők teljes felháborodása és tiltakozása ellenére a legnagyobb kánikulában pusztította el az összes árnyékot adó lombsátrat a Déri Tibor momentumos polgármester által vezetett újpesti önkormányzat 

– emelte ki az  Újpesti Hírek Facebook-oldalán. Mint írják: gallyazásról értesítették a lakókat, csonkítás lett belőle.

A közösségi portálon közzétett írás szerint Trippon Norbert (DK) intenzív faápolási munkálatként fogalmazta meg azt, amiről a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) azt írja a saját honlapján, hogy a szaporodási és vegetációs időszakban végzett fa- és bokros kivágások súlyos természetvédelmi kockázatot jelentenek. 2020 májusában a Főkert vezérigazgatója arról tájékoztatta az Indexet, hogy a gallyazási szemléletben változást kért a Főkert munkatársaitól a madarak és a fészkek védelmében, tehát a jövőben március 15. és augusztus 15. között csak vészhelyzetben gallyaznak fákat. 

Ehhez képest pár napja, 2022. augusztus 10-én teljes lombkoronák tűntek el Újpesten a József Attila utcában, és ez még csak a kezdet. A faápolási munkáknak nevezett brutális pusztítás több mint kétezer faegyedet fog érinteni Trippon Norbert városüzemeltetésért felelős alpolgármester szerint.

 

 Az Újpesti Hírek úgy fogalmaz: „Felmerül a kérdés többek között, hogy most hol van a nagyon zöld LMP?? Most miért nem tart sajtótájékoztatót – vagyis tüntet – a Momentum? Hol van ilyenkor a klímaadaptációs klímavészhelyzettől rettegő, klímaválságról klímakonzultáló Párbeszéd? Minek hozott létre klíma- és környezetvédelmi bizottságot a baloldali városvezetés Újpesten, ha 2022-ben minden következmény nélkül megtörténhet ez a környezeti katasztrófa?”

 

Borítókép: A fakivágás ellen tiltakozó felirat (Forrás: Facebook/Újpesti Hírek)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.