CPAC: A jobboldal nemzetközi összefogása igenis lehetséges!

Ismét a magyar miniszterelnök, Orbán Viktor mondta az egyik legjelentősebb beszédet a legutóbbi CPAC-en, Dallasban. Az Alapjogokért Központ partnerségével megvalósult nemzetközi konzervatív fórumon a világ konzervatív, jobboldali gondolkodói találkoztak. Az igazság órája című műsorban Farkas Vajk, az Alapjogokért Központ nemzetközi igazgatója és Szikra Levente, az Alapjogokért Központ elemzője vették górcső alá a jobboldali rendezvény legfontosabb eseményeit.

Forrás: Karc FM2022. 08. 12. 11:28
ORBÁN Viktor
Dallas, 2022. augusztus 4. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök nyitóbeszédet mond az Amerikai Konzervatív Unió nyári konferenciáján (CPAC) Dallasban 2022. augusztus 4-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Alapjogokért Központ munkatársai a Karc FM Az igazság órája című műsorában elmondták, az amerikai jobboldal, a republikánusok jelenleg is egy választásra készülnek, amelyben megpróbálják visszaszerezni országuk irányítását. A konzervatív eszmék és hatalom újbóli térnyerése azonban már most megrémítette a globalistákat. Farkas Vajk, az Alapjogokért Központ nemzetközi igazgatója szerint az sem véletlen, hogy a napokban házkutatást tartottak Donald Trump volt amerikai republikánus elnöknél, amelyhez hasonlóra még soha nem volt példa. Szikra Levente, az Alapjogokért Központ elemzője hozzáfűzte, 

 

„az amerikai jobboldal érzi a szükségét, (…) hogy össze kell fogniuk, össze kell tartaniuk és meg kell védeniük úgymond a sajátjaikat.”

 

Egészen egyszerűen azért, mert felmerül annak a gyanúja, hogy az amerikai igazságügy-miniszter visszaélt a hatalmával.

Abban egyetértettek a beszélgetőpartnerek, hogy mind az európai, mind a nemzetközi politikában erős vezetőkre van szükség. Különösen amiatt, mert egy átalakuló világrend küszöbén állunk. Ahogy Farkas Vajk fogalmazott: 

 

„Most bomlik fel az nagyon nagy mértékben, amiben eddig éltünk, az az Amerika uralta világrend, ami mégiscsak meghatározta az elmúlt évtizedeinket. És emelkedik fel Kína, Oroszország is játssza a maga kártyáit, ahogy éppen az érdekeinek megfelelően látja, és hát ennek a szomorú, tragikus következménye éppen az ukrajnai háború is.” 

 

A CPAC célja többek között az is, hogy a jobboldali pártok és konzervatív gondolkodású emberek hálózatosodjanak, nemzetközi szinten is összefogjanak a közös érdekek mentén. Szikra Levente szerint a nemzeti erők nemzetközi összefogása nem egy paradoxon.

 

„Vannak olyan alapvető értékek, amelyekben egyetértenek ezek a pártok, vannak közös ellenségek, ami ellen valóban mindannyian küzdenek, és egyszerűen, ha egyesítik az erőiket, akkor egyrészt a közös értékeiket tudják egyesíteni, másrészt pedig a közös ellenféllel szemben is hatékonyan tudnak küzdeni. Tehát a jobboldal is felismerte már ezt egyre nagyobb arányban, hogy erre szükség van. A baloldal – azt gondolom, hogy – ebben előrébb jár.”

 

Ezért az elsődleges cél, hogy elhiggyük, hogy a jobboldal nemzetközi összefogása igenis lehetséges, hangsúlyozta Szikra Levente.

Az augusztus 10-i adást ITT hallgathatják meg.

Borítókép: Orbán Viktor miniszterelnök nyitóbeszédet mond az Amerikai Konzervatív Unió nyári konferenciáján (CPAC), Dallasban 2022. augusztus 4-én (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.