Fokozódik a hőség és az aszály

A meteorológiai szolgálat szerint Magyarországon nem javul a csapadékhelyzet.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 08. 15. 19:59
null
Csépánál snéhol teljesen kiszáradt a Tisza holt ága mutatja lapunknak Berkes Mihály helyi lakos. Fotó: Nagy Balázs

A meteorológiai szolgálat szerint Magyarországon nem javul a csapadékhelyzet.

– A hőség és az aszály is fokozódik a következő napokban – közölte hétfőn az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az aszállyal kapcsolatban a Facebook-oldalukon úgy fogalmaztak: tragikus a helyzet. 

Emellett a honlapján a meteorológiai szolgálat azt írta: Magyarországon nem javul a csapadékhelyzet, csak romlik. Mint írták, az elszórt záporok eddig is kevés esőt hoztak és azt is csak kis területre, így az aszály tovább súlyosbodott. Példaként említették, hogy Békéscsaba térségében a napraforgó- és a kukoricaállományok állapota elkeserítő képet mutat.

 

Továbbá hozzátették, hogy a folytatás sem ígér sok jót, pedig már a repce vetéséhez kellene a magágyat előkészíteni, de csapadék továbbra is csak alig, elszórt záporok formájában várható. Jelezték: ráadásul újabb hőhullám érkezik, a hőmérséklet csúcsértéke csütörtökig emelkedik majd, akkor 33–38 Celsius-fokra lehet számítani.

 

– Pénteken érkezik egy hidegfront, amely mérsékli majd a forróságot. A jelenlegi előrejelzés szerint viszont a pénteki fronttal is csak kevés eső érkezik, országos, számottevő csapadékra továbbra sincs kilátás – ismertette a meteorológiai szolgálat.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Nagy Balázs)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.