Gyurcsány Ferenc elutasítottsága továbbra is rendkívül magas

A Real-PR 93 legfrissebb felmérése szerint semmiféle változás nem történt a baloldal vezetőjének megítélésében az utóbbi fél évben. A felnőtt népesség túlnyomó többsége és még a baloldaliak döntő többsége sem szeretné Gyurcsány Ferencet fontos politikai pozícióban látni.

Magyar Nemzet
2022. 08. 29. 9:03
null
2021.06.07. Szentendre Gyurcsány Ferenc a DK elnöke lakossági fórumon vett részt Szentendre főterén. Magyar Nemzet Éberling András Fotó: Éberling András
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sem az orosz–ukrán háború, sem a választási eredmények, sem a gazdasági problémák, semmilyen más külső vagy belső körülmény nem befolyásolja a magyarok véleményét a DK elnökéről – állapította meg a Real-PR 93 a legújabb felmérésében. 

Mit írják, a  fél évvel ezelőtt mért adathoz hasonlóan 84 százalék inkább nem szeretné Gyurcsány Ferencet fontos pozícióban látni, sőt ezek nagy többsége, 74 százalék teljes mértékben elutasító a személyével szemben, mely eredmény pontosan megfelel a februárinak. A pozitív válaszok aránya stabilan 11-12 százalék, és ezen belül a kifejezetten kedvező megítélés aránya csak öt-hat százalék. 

Lényeges megállapítás, hogy ezek az eredmények a biztos szavazók körében is érvényesek, tehát a szavazási szándék sincs összefüggésben a baloldal vezetőjének értékelésével. 

Így elmondható, hogy támogatottsága jelentősen elmarad a baloldal áprilisi választási eredményétől és az azóta mért támogatottságától is. Ennek megfelelően még a baloldali szavazók döntő többsége, 72 százaléka sem szeretné vezető politikai pozícióban tudni Gyurcsány Ferencet, sőt a teljes elutasítottsága is abszolút többséget jelentő 55 százalék, és a baloldali szavazóknak mindössze a negyede (24 százalék) nyilatkozott róla pozitívan. A Real-PR 93 mérése szerint a kormánypárti szavazók körében természetes módon szinte teljesen egységes a DK elnökének elutasítottsága, 

97 százalék nem szeretné, ha fontos politikai tisztséget töltene be, ebből 93 százalék egyáltalán nem. 

A politikai preferenciákat tekintve szokatlannak mondható, hogy még főváros–vidék összevetésben is egységes a lakosság Gyurcsány Ferencre vonatkozó véleménye, 84-86 százalék inkább nem szeretné, ha jelentős politikai pozícióba kerülne, ezen belül a teljes elutasítottsága 73-75 százalék, a pozitív megítélés aránya Budapesten és vidéken is csupán 11-12 százalék.

Borítókép: Gyurcsány Ferenc (Fotó: Éberling András)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.