Hamarosan átadhatják a megújult Széna teret

Nemsokára eltűnhetnek a munkagépek Buda egyik legforgalmasabb csomópontjáról a helyi polgármester ígérete szerint. A Széna tér megújulása már évek óta várat magára. Az első terveket még Tarlós István főpolgármester idejében fogadták el, azonban a 2019-es önkormányzati választások után már Karácsony Gergely vezetése alatt újrakalkulálták a teljes beruházást – írja a Híradó.hu.

Forrás: Hirado.hu2022. 08. 31. 10:21
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Javában zajlanak a munkálatok a feltúrt Széna téren. A nagy iram indokolt, a városrész polgármestere ugyanis nemrég a Hegyvidék TV-nek nyilatkozva azt ígérte, a parkot szeptemberben már átadják.

Őrsi Gergely tavaly októberben jelentette be a Széna tér megújulását. A polgármester Facebookon azt írta, az elbontott Volán buszpályaudvar helyén a II. kerület kivitelezésében emlékpark épül.

Az eredeti tervek szerint azonban a Széna tér felújítását már 2019 végére be kellett volna fejezni. Tarlós István korábbi főpolgármester még 2018 tavaszán jelentette be, hogy a főváros a következő év végéig rendezni akarja a területet.

– emelte ki a Híradó.hu.

A főpolgármester akkor azt mondta, meg kívánják növelni a zöldterületet a téren, és valószínűsítette a buszpályaudvar elbontását is.

A később, a Fővárosi Közgyűlés által 2018 májusában elfogadott tervek már arról szóltak, hogy a felújítás 2019 júniusában kezdődhet el és 2020 végén fejeződhet be. Addigra biztossá vált, a cél az, hogy az autóbusz-végállomás megszüntetésével és a terület átalakításával, felújításával a Széna teret igazi használható, minél nagyobb zöldfelületet magába foglaló köztérré alakítsák.

Ehhez képest egészen 2021-ig a buszpályaudvar elköltöztetésén kívül nem történt semmi. A 2019-es önkormányzati választás után a Karácsony Gergely főpolgármester irányítása alatt álló városvezetés ugyanis számos más beruházás mellett a Széna térit is újratervezte.

Így végül a forrást a Széna tér felújítására ugyan a főváros biztosította, de az új tervek szerint a megvalósítás a II. kerületre hárult a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) helyett – tette hozzá a lap.

Az eredeti cikk ITT olvasható.

Borítókép: megújul a Széna tér (Forrás: Facebook/Őrsi Gergely)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.