Illegális bevándorlók támadtak a határkerítést megerősítő rabokra

Kővel dobálták meg a büntetés-végrehajtás munkatársait és a határkerítés megerősítésén dolgozó fogvatartottakat a határzár szerb oldaláról, Ásotthalom térségében.

2022. 08. 30. 13:54
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Illegális migránsok támadták meg a határkerítés építőit – közölte a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága kommunikációs főosztálya.

A közlemény szerint kővel dobálták meg a büntetés-végrehajtás munkatársait és a határkerítés megerősítésén dolgozó fogvatartottakat a határzár szerb oldaláról.

Baltával, botokkal felfegyverkezve jelent meg egy 15-20 főből álló migránscsoport Ásotthalom térségében az ideiglenes biztonsági határzár szerb oldalán 2022. augusztus 29-én délután, és kövekkel dobolták meg a kerítés megerősítésén dolgozó elítélteket, illetve a büntetés-végrehajtás munkáltatást felügyelő tagjait. A felügyelők a fogvatartottakkal biztonságos távolságba vonultak, személyi sérülés nem történt. Az ideiglenes biztonsági határzár megerősítése – fokozott óvintézkedések mellett – folytatódik.

Ismeretes, a biztonsági határzár magasítását, megerősítését, illetve a veszélyeztetett szakaszon teljes kiépítését a fokozódó illegális bevándorlás és az egyre erőszakosabb migránsok és embercsempészek miatt rendelte el a kormány. A munkálatokat a büntetés-végrehajtás intézményeiben fogvatartottak végzik büntetés-végrehajtási felügyelők irányításával. Ez volt az első támadás a rabok ellen, ám a határvédelmet ellátó határrendészeket és katonákat rendszeresen támadják az érkező, törvényt sértő migránsok.

Borítókép: Baltával felfegyverzett migráns közelít a határkerítés felé a szerb oldalon (Forrás: BVOP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.