Kétezer forintos menettérti jeggyel bárhonnan elutazhatunk a tűzijátékra

Speciális, fixáras retúrjeggyel utazhatnak a most szombatra halasztott ünnepi programra és onnan haza az érdeklődők a hétvégén. A Tűzijáték 2022 menettérti jegy ára a megtett távolságtól függetlenül, egységesen kétezer forint – közölte a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) szerdán az MTI-vel.

Forrás: MTI2022. 08. 24. 20:49
null
Budapest, 2021. augusztus 20. Tűzijáték a Duna felett Budapesten az államalapítás ünnepén, Szent István napján 2021. augusztus 20-án. MTI/Máthé Zoltán Fotó: Máthé Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A rendkívüli ajánlat legfeljebb összesen négy főig, személyenként 800 forintért családokra, csoportokra kibővíthető. A lehetőség így a távolabbi országrészekben élők számára is jelentős kedvezménnyel teremt alkalmat egy budapesti kirándulásra, akár többnapos látogatásra – hívta fel a figyelmet a tárca.

Az ajánlattal már a Székesfehérvárról vagy Szolnokról indulóknak is érdemes élniük, de a Nyíregyházán vagy Zalaegerszegen buszra, vonatra szállók még többet spórolhatnak vele. Legalább száz kilométer távolságról egyedül utazva is a teljes jegyár több mint felét takaríthatja meg, aki a Tűzijáték 2022-t választja. Két szülő két gyerekkel, a rendes kedvezményeikhez képest, közel hatezer forinttal olcsóbban vonatozhat, buszozhat a fővárosba és vissza – ismertette a TIM.

A Tűzijáték 2022 menettérti jegyet a vidékről Budapestre utazáshoz 2022. augusztus 26-án és 27-én, a hazaútra 27-én és 28-án lehet felhasználni a MÁV-Start, a GYSEV és a Volánbusz járatain. A menetjegy a vasúton 2. kocsiosztályra szól, a felárak (például az IC-helyjegyé) megfizetése vagy az autóbuszok kiegészítő jegyeinek megváltása alól nem mentesít.

A részletes felhasználási feltételekről és az ajánlott értékesítési csatornákról a szolgáltatók adnak bővebb tájékoztatást. A MÁV-applikáció kényelmes és könnyen hozzáférhető jegyvásárlási lehetőséget biztosít az utasok számára – jelezte a minisztérium.

Borítókép: Tűzijáték a Duna felett Budapesten az államalapítás ünnepén, Szent István napján 2021. augusztus 20-án (Fotó: MTI/ Máthé Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.