Kétezer rászoruló gyermek iskolatáskáját tölti meg az Ökumenikus Segélyszervezet

Minőségi tanszerekből összeállított, személyre szabott csomagokkal támogatják a nehéz sorsú gyermekek beiskolázását.

Magyar Nemzet
2022. 08. 18. 14:02
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megkezdte a rászoruló családokat segítő tanszercsomagok összeállítását az Ökumenikus Segélyszervezet

A szervezet közleménye szerint az Iskolakezdés együtt! elnevezésű segélyakció keretében gyermekenként egy tízezer forint értékű, minőségi tanszerekből összeállított, személyre szabott csomaggal szeretnék támogatni kétezer nehéz sorsú gyermek beiskolázását. 

Az esemény sajtótájékoztatóján Gáncs Kristóf elmondta, nagyon bíznak benne, hogy idén is sikeres lesz a legszegényebbeket segítő akció, hogy az iskolakezdés a most még nehezebb helyzetbe került családok számára ne az eladósodásról, hanem a gyerekek felzárkózásának esélyéről szóljon. Sok kicsi sokra megy, negyven hívás a 1353-as adományvonalra már egy tanszercsomagot jelent! – mutatott rá az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatója, aki az első csomagokat a szervezet ismert önkénteseivel, Wolf Kati énekesnővel, Kiss Gergely olimpiai bajnok vízilabdázóval, Mezei Léda Réka színésznővel és Vitányi Judit műsorvezetővel állította össze. 

Fotó: Fekete Dániel MÖS)

Az összefogáshoz idén is a megszokott módokon lehet csatlakozni. 

Már egy hete él a 1353-as adományvonal, amelynek tárcsázása hívásonként vagy SMS-enként 250 forint támogatást jelent. Szintén elérhető már a Segélyszervezet online adományozási felülete a www.iskolakezdesegyutt.hu oldalon, ahol néhány kattintással és egy bankkártyával tetszőleges összeget lehet adományozni. A nagyobb postákon a csekkbefizetés mellett gyűjtőperselyekbe is várják az adományokat.

Borítókép: az Ökumenikus Segélyszervezet önkéntesei (Fotó: Fekete Dániel/MÖS))

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.