időjárás 16°C Mihály 2022. szeptember 29.
logo

Kétezer rászoruló gyermek iskolatáskáját tölti meg az Ökumenikus Segélyszervezet

Magyar Nemzet
2022.08.18. 14:02 2022.08.18. 14:46
Kétezer rászoruló gyermek iskolatáskáját tölti meg az Ökumenikus Segélyszervezet

Megkezdte a rászoruló családokat segítő tanszercsomagok összeállítását az Ökumenikus Segélyszervezet

A szervezet közleménye szerint az Iskolakezdés együtt! elnevezésű segélyakció keretében gyermekenként egy tízezer forint értékű, minőségi tanszerekből összeállított, személyre szabott csomaggal szeretnék támogatni kétezer nehéz sorsú gyermek beiskolázását. 

Az esemény sajtótájékoztatóján Gáncs Kristóf elmondta, nagyon bíznak benne, hogy idén is sikeres lesz a legszegényebbeket segítő akció, hogy az iskolakezdés a most még nehezebb helyzetbe került családok számára ne az eladósodásról, hanem a gyerekek felzárkózásának esélyéről szóljon. Sok kicsi sokra megy, negyven hívás a 1353-as adományvonalra már egy tanszercsomagot jelent! – mutatott rá az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatója, aki az első csomagokat a szervezet ismert önkénteseivel, Wolf Kati énekesnővel, Kiss Gergely olimpiai bajnok vízilabdázóval, Mezei Léda Réka színésznővel és Vitányi Judit műsorvezetővel állította össze. 

Fotó: Fekete Dániel MÖS)

Az összefogáshoz idén is a megszokott módokon lehet csatlakozni. 

Már egy hete él a 1353-as adományvonal, amelynek tárcsázása hívásonként vagy SMS-enként 250 forint támogatást jelent. Szintén elérhető már a Segélyszervezet online adományozási felülete a www.iskolakezdesegyutt.hu oldalon, ahol néhány kattintással és egy bankkártyával tetszőleges összeget lehet adományozni. A nagyobb postákon a csekkbefizetés mellett gyűjtőperselyekbe is várják az adományokat.

Borítókép: az Ökumenikus Segélyszervezet önkéntesei (Fotó: Fekete Dániel/MÖS))

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.