Napszámos munka közben fogták el a top 50-es körözöttet

A terrorcselekmények miatt keresett bűnöző tagja volt annak a 2007-ben életre hívott nemzeti radikális mozgalomnak, amihez számos erőszakos bűncselekmény köthető. A hónapok óta körözött 41 éves Sz. E. Istvánt a KR NNI fejvadászai fogták el a TEK segítségével.

Forrás: Police.hu2022. 08. 04. 7:40
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Fővárosi Törvényszék idén márciusban hozta meg ítéletét terrorcselekmény elkövetése miatt Sz. E. Istvánnal szemben. A 41 éves magyar–román kettős állampolgár tagja volt annak a Hunnia névre hallgató szervezetnek, amit még B. György hívott életre. Hozzájuk köthető számos 2007-ben és 2008-ban elkövetett erőszakos bűncselekmény. A törvényszék a megismételt elsőfokú tárgyalás során mint harmadrendű vádlottat, nem jogerősen 15 év letöltendő szabadságvesztésre ítélte idén márciusban – olvasható a Police.hu cikkében.

 A vádlott a bíróságon már meg sem jelent, elrejtőzött, s a hatóságok számára elérhetetlenné vált.Miután a felkutatására tett intézkedések nem vezettek eredményre, és az általa elkövetett bűncselekmények különösen erőszakos volta miatt a férfi elfogásához kiemelkedően jelentős társadalmi érdek fűződött, ezért felkutatását átvette a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) életvédelmi és célkörözési főosztálya.

A KR NNI célkörözési nyomozóinak 2022. augusztus 2-án sikerült lokalizálniuk a férfi tartózkodási helyét, majd tekintettel bűnlajstromára, illetve arra, hogy 2017-ben már egyszer sikerült megszöknie a rendőrök elől, elfogásához segítségül hívták a Terrorelhárítási Központot (TEK).Sz. E. István mit sem sejtve arról, hogy a rendőrök beazonosították tartózkodási helyét, egy Nógrád megyei kistelepülés birkalegelőjén napszámban dolgozott, amikor a rendőrök rajtaütöttek. Megtalálták a közelben autóját is, amit rendszámtábla nélkül egy bokorban rejtett el.

Miután a TEK műveleti egysége elfogta, a helyi rendőrök bűnügyi őrizetbe vették.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.