„Nem vezet erdőirtáshoz a kormány fakitermelésre vonatkozó rendelete”

Fővárosi Fidesz: Továbbra is fenntartható módon termeljük ki Magyarország egyetlen megújuló nyersanyagát.

Magyar Nemzet
2022. 08. 13. 9:08
null
Pilisborosjenő, 2020. június 5. Egy fővárosi anyuka két gyermekével a Kis-Kevély-hegy tetejére tart, jelzett turistaúton a kora nyári erdőn át. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzője/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt. Fotó: Jászai Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem vezet erdőirtáshoz a kormány fakitermelésre vonatkozó rendelete, csupán a tűzifa biztosítása érdekében enyhítettek a szabályozáson. Továbbra sem csökkenthető az erdőterület és nem romolhat azok természeti állapota sem!

– hangsúlyozta a Fidesz–KDNP fővárosi frakciója a közösségi oldalán. Részletezték,

éppen az elmúlt 12 év átgondolt erdészeti gyakorlata teszi azt lehetővé, hogy az energiakrízisben az erdőinkhez forduljunk segítségért, és továbbra is fenntartható módon termeljük ki Magyarország egyetlen megújuló nyersanyagát. 

Mint írják: A városierdő-fejlesztési program keretében például a fővárosi erdők aránya 42 százalékról 75 százalékra nőtt. A Pilisi Parkerdő – Parkerdő az emberért programja is ezt szem előtt tartva gondoskodik az elmúlt időszakban megnövekedett tűzifaigényekről. Ugyanakkor felhívják a figyelmet, hogy a faanyagtermelés ciklikus tevékenység, amit természetvédelmi okokból vegetációs időszakon kívül kell végezni az erdőkben. Az erdészeteknél lehet tájékozódni a már több évtizede bevált faanyaggyűjtési lehetőségekről, ahol a lakosság saját célra, kedvezőbb áron gyűjthet téli tüzelőt.

A Lehet Más a Politika felhívására tegnap újabb céltalan tüntetést tartottak a fővárosban, ahol a hídfoglalás volt a cél. Előzetesen több mint ötvenezren érdeklődtek a Facebookon az ellenzéki párt tüntetése iránt, ehhez képest a szervezők szerint ötezren jelentek meg este a Kossuth térnél. A tiltakozás célja az volt, hogy a kormány vonja vissza a fakitermeléssel kapcsolatos kormányrendeletet.

Az esemény leírása szerint nemcsak a fakitermelésre vonatkozó felpuhított szabályok ellen tüntetnek, hanem azért is, mert „felmerült, hogy a nemzeti parkok területének egy részét is értékesíteni kívánja a kormány”, márpedig ez ellen „minden eszközzel tiltakozni kell”.  A demonstráción az LMP politikusai mellett környezetvédelmi aktivisták szólaltak fel. Az elmúlt hetek katatüntetéseihez hasonlóan a résztvevők a beszédek után a Margit hídhoz vonultak, egy ideig megbénítva a forgalmat, aztán a rendőrök leszorították őket a sínekről.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba )

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.