Novák Katalin ismét örökbe fogadott egy kiskutyát

A köztársasági elnök családjánál talált új otthonra Zsömle kutya a hontalan állatok világnapján.

2022. 08. 16. 18:08
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Új kutyust fogadott örökbe Novák Katalin köztársasági elnök. Családjával egy menhelyről hozták el a három és fél hónapos Zsömlét, akit szörnyű körülmények között találtak testvéreivel és anyukájával – olvasható a legfőbb közjogi méltóság közösségi oldalán. Zsömle napjai nem fognak magányosan telni, mert az elnök asszony és családja három és fél évvel ezelőtt már befogadott egy másik kutyát, Pogót.

A kutyus új otthonba kerülése egybeesik a hontalan állatok világnapjával, amely minden évben augusztus 16-án van.

A kezdeményezés 1992-ben indult az Egyesült Államokból, és eredetileg augusztus harmadik hétvégéjén tartották, csak később került át augusztus 16-ára. Célja, hogy felhívja a figyelmet az utcára kitett állatok problémájára, a kedvtelésből tartott állatok túlnépesedésére, a menhelyek túlzsúfoltságára, valamint az állatvédők munkájának fontosságára.

Hazánkban főleg a kidobott vagy kóbor kutyák jelentik a fő gondot. A szabályok értelmében a helyi önkormányzatnak kell begyűjtenie az állatokat, utána pedig két hétig megfigyelés alatt tartani. Ha a gazdi nem jelentkezik, a menhelyek megpróbálnak örökbefogadókat találni a befogott kisállatoknak, melynek elmaradása elaltatásukhoz vezet. Kevéssé közismert tény, hogy a háziállat elhagyása bűncselekmény, és akár két évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.

Borítókép: Novák Katalin Zsömlével (Fotó: Novák Katalin Instagram-oldala)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.