időjárás 10°C Aurél 2023. október 5.
logo

Potocskáné: Minden jobbikosnak joga, hogy elhagyja a közösséget + videó

MEDIAWORKS-HÍRCENTRUM
2022.08.18. 13:51 2022.08.18. 14:46
Potocskáné: Minden jobbikosnak joga, hogy elhagyja a közösséget + videó

Minden jel arra utal, hogy a Jobbik bukott elnöke napokon belül új pártot alapít. Jakab Péter hétfőn azt jelezte közösségi oldalán, hogy mivel egyre többen csatlakoznak hozzá, valamit majd bejelent a héten.

Miután Gyöngyösi Márton, a Jobbik új elnöke felszólította Jakab Pétert, hogy ha menni akar, adja vissza a mandátumát és lépjen ki a pártból. Jakab szinte azonnal jelezte közösségi oldalán, hogy a pártból ugyan kilép, de független képviselőként folytatja munkáját.

Számos előjele volt annak, hogy a Jobbikon belüli konfliktusok éleződése közben Jakab Péter saját párt alapításán gondolkodik. Többek között az összes Facebook-posztjából eltűnt egykori pártja neve és logója, ezt pedig az „A Nép Pártján” szlogen váltotta fel. Gyöngyösi Márton Facebookra feltöltött levelében már jelezte, hogy pletykákból ugyan, de úgy tudja, hogy Jakab augusztus 20-án bejelenti az új pártját.

Ezt az információt Potocskáné Kőrösi Anita is megerősítette a Mediaworks–Hírcentrumnak. Mint a párt elnökhelyettese mondta:

Minden jobbikos tagnak alapszabályban rögzített joga, hogy elhagyja a közösséget, ha nem ért egyet annak irányvonalával. Úgyhogy várjuk, mi lesz augusztus 20-án.

Potocskáné szerint azonban Jakabnak nincs a jobbikosok körében különösebben nagy támogatottsága.

Közben augusztus 16-án Zágráb Nándor, a Jobbik Pest megyei elnöke egy Facebookra feltöltött videóban köszöntötte fel Jakab Pétert a születésnapján. A videóban sok, a Jobbikhoz köthető ember biztosítja Jakab Pétert arról, hogy mellette állnak.

Borítókép: Jakab Péter (Fotó: Havran Zoltán)

Mandátumbitorló

Az a helyzet, hogy a pártjából kiebrudalt Jakab még véletlenül sem tartja erkölcsi kötelességének, hogy visszaadja mandátumát.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.