Szavazógombnak nézi a baloldali pártokat Baranyi

Továbbra sem biztosítják az ellenzéknek a helyet a médiacég felügyelőbizottságában.

2022. 08. 25. 19:13
20220622 budapest ferncvarosi kozgyules havran zoltan magyar nemzet Fotó: Havran Zoltán
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Éles kritikát fogalmazott meg Baranyi Krisztinával szemben Hoffmann György – reagált lapunknak a hétfői ferencvárosi testületi ülésen – amelyen a Ferencvárosi Média Nonprofit Kft. ügyét tárgyalták – történtekre Gyurákovics Andrea, a Fidesz–KDNP kerületi képviselője. Hoffmann mint televíziós szakember – akit korábban a ferencvárosi médiacég vezetőjének neveztek volna ki, és nem mellesleg Kálmán Olga DK-s országgyűlési képviselő férje – a kritikájában, amelyet levélben küldött meg a testületnek, úgy fogalmazott többek között: bár korábban örömmel mondott igent a médiacég vezetésének felkérésre, ugyanakkor elképedve olvasta, hogy a polgármester ádáz küzdelmet folytat az egykor őket segítő ellenzéki képviselőkkel. Mint írta, 

nem gondolta volna, hogy pont egy ellenzéki vezetésű önkormányzat fogja a feleségére hivatkozva elutasítani a személyét.

Az ülésen megjelent Bencsik Márta, korábban a médiacég felügyelőbizottsági tagja, akinek a neve most a médiacég ideiglenes vezetőjeként merült fel. Gyurákovics Andrea ezzel kapcsolatban kifejtette: elképesztő volt hallani, hogy Bencsik burkoltan azt mondta, vissza akarja venni a korábban kirúgott Vágvölgyi B. Andrást. – Most a képviselő-testületre akarta hárítani, miszerint ők akarták, hogy dolgozzanak együtt Vágvölgyivel, ami egyáltalán nem igaz – emelte ki Gyurákovics. Egyébként Vágvölgyi korábban 12,2 millió forint sérelemdíjat, valamint 7, 8 millió forint elmaradt munkabér kifizetését követelte a ferencvárosi önkormányzattól.

A háromórás testületi ülés végén a képviselők név szerinti szavazással döntöttek Bencsik Márta megbízásáról, így a korábbi felügyelőbizottsági elnök lett a ferencvárosi médiacég új, megbízott vezetője, aki vélhetően visszaveszi a korábban kirúgott Vágvölgyi B. Andrást. 

A Fidesz-frakció nem vett részt a voksoláson. Gyurákovics Andrea úgy fogalmazott: látszott, hogy a polgármester a baloldali pártokat afelé tereli, hogy az ő akarata érvényesüljön. – Csupán szavazógombnak használja a korábban őt támogató politikusokat – emelte ki a képviselő, majd hozzátette: az ellenzéknek továbbra sem biztosítják a neki járó felügyelőbizottsági helyet a médiacégnél. 

Borítókép: Baranyi Krisztina (Fotó: Havran Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.