Kornélia 2024. március 3.
logo

Videón ahogy egy kamion durrdefektet kap az autópályán

Forrás: Technológiai és Ipari Minisztérium
2022.08.12. 17:40 2022.08.12. 17:45
Videón ahogy egy kamion durrdefektet kap az autópályán

Egy ország szörnyülködik a hajmeresztő videón: a közútkezelő kamerája augusztus elején rögzítette, ahogy egy kamion durrdefektet kap az autópályán, majd a szalagkorlátot átszakítva irányíthatatlanul a szemközti árokban landol. Csak a vakszerencsén múlott, hogy senkinek haja szála sem görbült.

A Technológiai és Ipari Minisztérium közúti közlekedési ellenőrzési főosztályának munkatársai július végén vették elejét annak, hogy egy román kamion ugyanígy járjon. A nehéz-tehergépkocsit az ártándi határátkelőhelyen tartóztatták fel, vizsgálták meg.

 

A vontatójármű egyik bal oldali kereke olyan mértékben használódott el, hogy a gumiabroncs teljes futófelületén kilátszott a szövetváz. A kamion csak kerékcsere és a súlyos közlekedésbiztonsági kockázattal arányos, háromszázezer forintos helyszíni bírság megfizetése után haladhatott tovább.

 

E felvételeknél biztosan nem kell nyomósabb érv amellett, hogy sérült, kopott gumival senki ne induljon útnak.

 

A körültekintés még alaposabb okkal várható el a nagy tömegű járműveket vezető hivatásos sofőröktől.

Borítókép: A Mogyoród és Fót megközelítését szolgáló új autópálya-csomópont Mogyoródnál az átadóünnepség napján, 2019. július 24-én. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter az átadón elmondta, hogy a kormány mintegy ötezermilliárd forintot fordít  2024-ig közúti és vasúti fejlesztések előkészítésére és kivitelezésére (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.