időjárás 12°C Jeromos 2022. szeptember 30.
logo
Egy tanú szerint a volt olajozó bűnöző a rendőrségnek dolgozhatott

Fenyő-per: Portik anyósa a Gyárfással való kapcsolatról beszélt

Magyar Nemzet
2022.09.22. 18:23 2022.09.22. 18:29
Fenyő-per: Portik anyósa a Gyárfással való kapcsolatról beszélt

Aprónak tűnő, ám fontos részleteket tisztázott Póra Péter bíró a csütörtöki tárgyalási napon a Fenyő János meggyilkoltatása miatt zajló perben, a Fővárosi Törvényszéken. Így például azt, hogy Gyárfás Tamás betette-e a Nap-kelte műsorába a Portik Tamás által kért embereket. Kiderült, Portik és élettársa egyszer hívatlanul betoppant Gyárfás villájába és operabál-belépőket rendelt.

Portik Tamás anyósa, Riskó Judit tanúskodott csütörtökön elsőként a Fővárosi Törvényszéken a Fenyő János meggyilkoltatása miatt indult büntetőperben. Nem gyűlöli Portikot, mert ő az unokái apja, mondta az asszony, aki hozzátette: Portik sok rosszat tett annak érdekében, hogy elhidegítse tőle a lányát. 

Riskó Judit arról beszélt a törvényszéken, hogy a lánya egy alkalommal durván, kiabálva, káromkodva beszélt telefonon Gyárfás Tamással. Az asszony szerint a lánya mindenkor – így ekkor is – Portik utasításait hajtotta végre. A lányától tudja azt is, hogy egyszer vendégségben járt Gyárfásnál.

Gyárfás Tamás erre kijelentette: Portik és élettársa soha nem járt náluk meghívott vendégként. Egyszer azonban Gyárfás távollétében hívatlanul megjelentek, a takarítónő beengedte őket, a nappaliban ülve várták Gyárfásék megérkeztét. 

Portik az operabálra Gyárfás címére rendelte meg a jegyeket, és azért jöttek.

Riskó Judit arról is beszélt, hogy lánya felvette a Nap-kelte című MTV-műsor adásait, és elküldte – az akkoriban éppen bujkáló – Portik Tamásnak. Riskó szerint Portik így ellenőrizte, hogy Gyárfás berakatta-e az adásba azokat a vendégeket, akiket az olajozó vállalkozó kért. 

Gyárfás leszögezte: soha senki, így Portik Tamás sem szólhatott bele a Nap-kelte szerkesztésébe, és a Portik által titokban felvett beszélgetéseiken sincs ilyenről szó.

Portik Tamás szerint amit Riskó Judit elmondott, abból egy szó sem igaz.

Portik anyósának testvérét, Riskó Gézát is meghallgatta Póta Péter bíró. Az egykori főszerkesztő szerint Gyárfás a médiában szakmailag nagy tekintélyre tett szert, ugyanakkor Fenyő János ügyeskedéssel érte el az eredményeit. 

Riskó Géza kijelentette: erősen fennáll annak a gyanúja, hogy Portik a rendőrségnek is dolgozott, és nem zárta ki, hogy Portik lépre akarta csalni Gyárfást.

Emlékezetes, Portik 2021. február 25-i vallomásában azt mondta: „… Engem nyomatékosan megkért Drobilics Gábor és a rendőrök, hogy keressem fel Gyárfást, Princzet, Székely Herbertet, és adjak a szájukba olyan mondatot, amelyben elmondják, hogy közük lenne a bűncselekményhez és legyen hozzá hangfelvétel.”

A tárgyalás jövő hét kedden folytatódik. Elsőként Kovács Lajos nyugalmazott rendőr ezredes, a Fenyő-gyilkosság nyomozásának egykori vezetőjét hallgatja meg a bíróság.

Borítókép: Gyárfás Tamás a bíróság folyosóján (Fotó: MN-archív)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.