Jogszerűtlenül kampányolt a baloldal

Jogszerűtlenül kampányolt a II. kerület baloldali polgármestere az időközi választások során – derül ki a budapesti II. kerületi választási bizottság legújabb határozatából. Gór Csaba, a Fidesz–KDNP II. kerületi frakcióvezetője, választókerületi elnöke reméli, ez a döntés a jövőben elrettenti a feleket attól, hogy ehhez hasonló jogszerűtlen eszközökkel kampányoljanak.

2022. 09. 30. 18:00
ÖRSI Gergely; GAJDA Péter
Budapest, 2022. augusztus 31. Őrsi Gergely (MSZP), a II. kerület polgármestere (j) felszólal a Fővárosi Közgyűlés ülésén a Városházán 2022. augusztus 31-én. Mellette Gajda Péter, Kispest szocialista polgármestere. MTI/Kovács Attila Fotó: Kovács Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Őrsi Gergely, a II. kerület baloldali polgármestere jogszerűtlen kampányt folytatott az időközi választások során – állapította meg pénteki határozatában a Budapesti II. kerülei választási bizottság. Őrsi Gergely postai úton kiküldött levelekben kampányolt Nagy Eszter jelölt mellett. A II. kerület baloldali polgármestere mindezt nem politikusként vagy magánszemélyként tette, hanem polgármesteri tisztségében. Megfogalmazásaiban azt a látszatot keltette, mintha a baloldal jelöltje a II. kerület támogatását élvezné, holott a törvény erre nem ad módot – áll a határozat indoklásában. 

 

Jogszerűtlen levelek a baloldaltól

Nagyon elszomorítónak tartjuk, hogy a polgármester a közhatalmi tisztségét próbálja meg felhasználni annak érdekében, hogy befolyásolja a választókat egy helyi időközi választás során 

– nyilatkozta lapunknak Gór Csaba. A Fidesz–KDNP II. kerületi frakcióvezetője, választókerületi elnöke elárulta, nemcsak a levelekben, hanem a baloldal teljes helyi időközi kampányában megjelent a polgármester személye.

Gór Csaba reméli, hogy ez a döntés a jövőben elrettenti a feleket attól, hogy ehhez hasonló jogszerűtlen eszközökkel kampányoljanak. Forrás: Facebook

– Az összes plakáton Őrsi Gergellyel hirdetik jelöltjüket. Emellett úgy állítják be a most jelöltként induló hölgyet, mintha az elmúlt évek fejlesztéseiben aktívan részt vett volna. Ez nem igaz, hiszen eddig nem volt önkormányzati képviselő, így nem tudott szerepet vállalni a fejlesztésekben sem – részletezte. 

Gór Csaba elmondta, a II. kerületre eddig nem volt jellemző hasonló kampányfogás.

– A választási bizottsági döntése egyértelműen kimondja, hogy jogszerűtlen kampányt folytat a jelöltjük mellett a baloldali polgármester. Reméljük, hogy ez a döntés a jövőben elrettenti a feleket attól, hogy ehhez hasonló jogszerűtlen eszközökkel kampányoljanak  – zárta gondolatait a Fidesz–KDNP II. kerületi frakcióvezetője, választókerületi elnöke. 

Borítókép: Őrsi Gergely, a II. kerület baloldali polgármestere felszólal a Fővárosi Közgyűlés ülésén, mellette Gajda Péter, Kispest szocialista polgármestere (Fotó: Kovács Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.