Luxusvacsorán dőzsölhetett a miskolci baloldali városvezetés

A Fidesz–KDNP felháborítónak tartja, hogy az embereket megsarcolják, de közben szórják a pénzt.

2022. 09. 19. 10:36
Holllósy András és Bajusz Gábor fideszes önkormányzati képviselő, aki a megdöbbentő étlapot tartja a kezében Forrás: Fidesz, Miskolc
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elmúlt napokban a sajtóból értesültünk arról, hogy az önkormányzati cégeket tömörítő Miskolc Holding Zrt. luxuspartit szervezett, ahol lazacot, libamájat és kacsacombot is felszolgáltak a baloldali városvezetőknek

– erről tartott sajtótájékoztatót hétfőn délelőtt a Fidesz–KDNP miskolci frakciószóvivője. Hollósy András feltette a kérdést: a csaknem kétszáz fős luxusvacsorán talán az elmúlt három év városvezetői teljesítményét értékelték?

A politikus rámutatott arra, hogy a jelenlegi baloldali városvezetés ugyanis három év alatt szétverte Magyarország legjobban szervezett közösségi közlekedési vállalatát, óránként járnak a buszok, követhetetlen és szervezetlen a menetrend.

– A városvezetés lezüllesztette a városgazdát, nem nyírják a füvet, koszosak és szemetesek a közterek, megszüntették a munkacsoportokat. Leépítették az önkormányzati rendészetet, visszatértek a fészekrakók, káosz uralkodik az Újgyőri főtérnél, zaklató bandák garázdálkodnak a belvárosban. Emellett a városvezetés kivéreztette a kommunikációs cégét, 90 millió forintos hiányt halmoztak fel, az újságot pártlappá züllesztették, továbbá szakembereket engedtek el, és hozzá nem értőket helyeztek pozícióba – sorolta a gondokat a Fidesz–KDNP frakciószóvivője. Hollósy András hozzátette: a sorba sajnos beállt a Miskolci Vízmű Kft. is, ahol 2,5 év alatt csaknem 2,5 milliárd forintos hiányt hoztak össze.

Hollósy András felháborítónak tartja, hogy közben a baloldali városvezetés mindig arra panaszkodik, hogy nincs pénz, mert a kormány elvonja azt a várostól, őket, a helyi nemzeti oldalt pedig azzal vádolják, hogy nem segítik építően a város működését.

– Nem kell 25 milliós luxusbuszt beszerezni a saját kényelmükre akkor, amikor nem mennek normálisan a buszok Miskolcon. Nem kell sokmilliós dubaji útra költeni akkor, amikor szemetes a város, és nem gondozzák megfelelően a parkokat. És nem kell milliós fényűző luxusvacsorákat tartani akkor, amikor eladósítják Miskolc vízművét – fogalmazott a kormánypárti politikus. Hollósy András követelte, hogy a baloldali városvezetés a válság kellős közepén ne a miskolciakkal fizettesse meg a saját luxuskiadásait, és ne hergeljék az embereket a nehéz időkben azzal, hogy lazacot, libamájat és kacsacombot esznek a város vezetői, miközben megsarcolják a családokat.

Az árstopok meghosszabbítása is jól mutatja, hogy a kormány és a miskolci Fidesz–KDNP-frakció a családok pártján áll. A miskolci baloldal felelőtlen költekezése pedig azt jelzi, hogy alkalmatlan a város vezetésére és a miskolciak képviseletére

– hangsúlyozta Hollósy András.

Borítókép: Hollósy András és Bajusz Gábor fideszes önkormányzati képviselő, aki a megdöbbentő étlapot tartja a kezében (Fotó: Fidesz, Miskolc)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.