időjárás -3°C Ingrid , Ágota 2023. február 5.
logo

Megújult a Corvin Áruház homlokzata

Magyar Nemzet
Forrás: Kocsis Máté Facebook-oldala
2022.09.14. 07:56 2022.09.14. 13:33
Megújult a Corvin Áruház homlokzata

Egyszerre újul meg a Blaha és a téren álló Corvin Áruház, amely Budapest egyik legrégebbi nagyáruháza.

 –emelte ki közösségi oldalán a főpolgármester. Karácsony Gergely úgy fogalmazott: A Blaha Lujza téri munkák nagyszerűen haladnak, idén ősszel át is fogják adni a teret. Mint írta: „Ezzel párhuzamosan újul meg a nagy múltú Corvin Áruház, amelynek egy részéről, ahogy az egyik képen láthatjátok, lekerült az állványzat.” Hozzátette: A felújítást végző cég tervei szerint jövő tavasszal nyitja meg a kapuit az impozáns áruház, amely amikor 1926-ban először megnyitott úttörőnek számított, hisz az ország első, mai értelemben vett plázája bújt meg a díszes palotahomlokzatok mögött.

Négy évvel ezelőtt kezdeményeztük a Blaha Lujza téren álló Corvin Áruház homlokzatának felújítását, ez mára valósággá vált! 

– ezt már Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője emelte ki  Facebook-oldalán. Hozzátette: 

„Az ikonikus épület végre megszabadult a »kommunista« bádoglemezektől. Büszkék vagyunk rá!”

A teljes megújulás alatt álló épület rekonstrukcióját ugyanis még önkormányzat előző, fideszes vezetése szorgalmazta. Mint arról korábban írtunk, 2018-ban Kocsis Máté, akkori józsefvárosi polgármester a homlokzat felújítására háromszázmillió forint állami forrást lobbizott ki. Az állam el is különített háromszáz milliót, viszont nem tudta a kivitelező cég lehívni azt, mert nem teljesítette a támogatási szerződésben foglaltakat. Így a cég anélkül folytatja a felújítást. 

Egyébként a bádogborítás elbontására már 2018-ban sor került, az első elemek eltávolításában még Sára Botond, akkori fideszes alpolgármester is közreműködött. 

Borítókép: Corvin Áruház (Fotó: Facebook/Kocsis Máté)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.