időjárás 4°C Natália 2022. december 9.
logo

Most is segíteni fogja a vállalkozásokat a kormány

Magyar Nemzet
2022.09.26. 18:43 2022.09.26. 18:58
Most is segíteni fogja a vállalkozásokat a kormány

A magyar vállalkozásoknak három eszközzel segít a kormány. Orbán Viktor miniszterelnök a Jobbik frakcióvezetőjének adott válaszában elmondta: 

indítanak egy több mint 200 milliárdos programot, részben energiavásárlásra és átalakításokra, hogy energiatakarékosabbakká válhassanak a vállalkozások. Emellett lesz gyármentő program, ennek keretei között egyénileg fog tárgyalni a szereplőkkel a kormány.

Orbán Viktor elmondta, hogy harmadiknak a munkahelyeket kell megvédeni, ha adott esetben majd többen elveszítik az állásukat, akkor a munkaadókat kell támogatni, hogy meg tudják tartani a nekik dolgozó embereket. A miniszterelnök ezt a helyzetet a 2010 utáni évekhez hasonlította.

A jobbikos Lukács László György azt vetette a kormány szemére, hogy nem segít a vállalkozásokon, melyek így kénytelenek bezárni. A válaszban elhangzottakat Lukács László György kevésnek értékelte. 

Orbán Viktor is reagált a jobbikos elégedetlenkedésre. Azt fájlalta, hogy az ellenzéki politikus a programot, amivel a vállalkozásoknak akarnak segíteni, már most temeti, pedig még el sem indult.

Szócsaták az Országgyűlésben

Nem adták ki a képviselő mentelmi jogát

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.