Óbudán jól lehet keresni az ebtanácsadással

Egy állatvédő egyesület vezetőjének 13,2 millió forintot fizetett az óbudai önkormányzat.

Magyar Nemzet
Forrás: adatRADAR2022. 09. 11. 14:01
Óbudai-sziget
Budapest, 2020. május 9. Kutyák a vízben a Hajógyári-szigetnél 2020. május 9-én. A koronavírus-járvány miatt a fõvárosi önkormányzat április 10-tõl a hétvégi napokon lezárta a szigetet, amely mostantól ismét látogatható hétvégén is. MTI/Mónus Márton Fotó: MTI/Mónus Márton
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az óbudai önkormányzat baloldali vezetése kutyákkal, kutyatartással kapcsolatban felmerülő tanácsadásért havi bruttó hatszázezer forintot fizetett az elmúlt években egy  állatvédő egyesület vezetőjének – szúrta ki az Adatradar. 

Az Adatradart a tavalyi adatigénylések eredményeként arról tájékoztatta Óbuda baloldali vezetése, hogy 2020 márciusában a tárgyév, december 21-én pedig a következő év végig kötött szerződést G. Zsuzsannával, aki egy kerületi állatvédő egyesület vezetője. „A megbízó megbízza a megbízottat a kerületi kutyákkal, kutyatartással kapcsolatban felmerülő koncepcionális kérdésekben, illetve az ehhez kapcsolódó rendeletalkotásban tanácsadói feladatok ellátásával. A feladatok elvégzéséért megbízó havi bruttó hatszázezer forint megbízási díjat fizet […]” – áll a szerződésben. Ehhez képest a portál a helyi rendeletek között egy olyat sem talált, aminek köze lenne a kutyákhoz. Az önkormányzat ugyanakkor információs táblákat helyeztetett ki az Óbudai-szigeten sétáltatók és a kutyafuttatók használóinak, miközben folyamatosan forráshiányra panaszkodtak – jegyzi meg az Adatradar, ami a III. kerület honlapján több írást is talált arról, mit tegyenek a felelős ebtartók augusztus 20-án vagy szilveszterkor, valamint egy felhívást a kutyaugatással és annak kezelésével kapcsolatban. A mintegy húsz cikkeket nem írták alá, így nem derül ki, hogy azokat a megbízásban szereplő G. Zsuzsanna írta-e csaknem két év alatt. 

A portál rámutatott: miközben az egyesülete 2020. augusztus 8-án ötmillió forint támogatásban részesült, G. Zsuzsanna bruttó 13,2 millió forintot keresett 2021 december végéig, a számlát pedig Óbuda-Békásmegyer adófizetői állták. 

Borítókép: Illusztráció (MTI/Mónus Márton)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.