időjárás 4°C Natália 2022. december 9.
logo

Orbán Viktor: Nehéz úgy egymásra figyelni, ha közben kilövik az ember szemét

Bákonyi Ádám
2022.09.26. 18:36 2022.09.26. 18:54
Orbán Viktor: Nehéz úgy egymásra figyelni, ha közben kilövik az ember szemét

Kálmán Olga (DK) az azonnali kérdések órájában azt hangoztatta, hogy a kormány tönkretette a forintot, sehol sem drágult meg úgy az élet, ahogy Magyarországon. – Meddig folytatják az élelmiszerárak növelését? – kérdezte a DK képviselője. 

Orbán Viktor válaszában úgy fogalmazott, az áremelkedésnek akkor lesz vége, amikor a szankcióknak.

 – Amint vége van a  szankcióknak, azonnal csökkenni fognak az élelmiszerárak – jelentette ki. 

A miniszterelnök hozzátette: „Ön egy olyan párt képviselője, amikor 1,1 millió devizajelzálog-hitel volt, ezek tönkretették az embereket. Óvatosabban rója fel a forint gyengeségét a kormánynak, mert ez a kormány takarította el ezt a devizaadós-válságot” – mondta. 

Viszonválaszában Kálmán Olga azt hangoztatta, akkor lesz vége az élelmiszerár-növekedésnek, amikor Orbán Viktor kormányának. Szerinte Dobrev Klára ezért alakított árnyékkormányt, amely kihúzza az országot a megélhetési válságból és oda figyelő lesz. 

– Nehéz úgy egymásra figyelni, ha közben kilövik az ember szemét – reagált Orbán Viktor. Mint fogalmazott, amikor a baloldalnak volt lehetősége vezetni az országot, azt nem árnyékban, hanem napsütésben tette. – Jól le is égtek, ezért azt javaslom, hogy maradjanak árnyékban – fogalmazott a kormányfő. 

 

Szócsaták az Országgyűlésben

Nem adták ki a képviselő mentelmi jogát

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.