Orbán Viktor: Nehéz úgy egymásra figyelni, ha közben kilövik az ember szemét

Amint vége van a szankcióknak, azonnal csökkenni fognak az élelmiszerárak.

Bákonyi Ádám
2022. 09. 26. 18:36
Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kálmán Olga (DK) az azonnali kérdések órájában azt hangoztatta, hogy a kormány tönkretette a forintot, sehol sem drágult meg úgy az élet, ahogy Magyarországon. – Meddig folytatják az élelmiszerárak növelését? – kérdezte a DK képviselője. 

Orbán Viktor válaszában úgy fogalmazott, az áremelkedésnek akkor lesz vége, amikor a szankcióknak.

 – Amint vége van a  szankcióknak, azonnal csökkenni fognak az élelmiszerárak – jelentette ki. 

A miniszterelnök hozzátette: „Ön egy olyan párt képviselője, amikor 1,1 millió devizajelzálog-hitel volt, ezek tönkretették az embereket. Óvatosabban rója fel a forint gyengeségét a kormánynak, mert ez a kormány takarította el ezt a devizaadós-válságot” – mondta. 

Viszonválaszában Kálmán Olga azt hangoztatta, akkor lesz vége az élelmiszerár-növekedésnek, amikor Orbán Viktor kormányának. Szerinte Dobrev Klára ezért alakított árnyékkormányt, amely kihúzza az országot a megélhetési válságból és oda figyelő lesz. 

– Nehéz úgy egymásra figyelni, ha közben kilövik az ember szemét – reagált Orbán Viktor. Mint fogalmazott, amikor a baloldalnak volt lehetősége vezetni az országot, azt nem árnyékban, hanem napsütésben tette. – Jól le is égtek, ezért azt javaslom, hogy maradjanak árnyékban – fogalmazott a kormányfő. 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.