időjárás 17°C Medárd 2023. június 8.
logo

ORFK: mintegy 12 ezren érkeztek Ukrajnából szerdán

Magyar Nemzet
2022.09.15. 10:34 2022.09.15. 10:38
ORFK: mintegy 12 ezren érkeztek Ukrajnából szerdán

Az ukrán-magyar határszakaszon 6175-en léptek be szerdán Magyarországra, a román-magyar határszakaszon belépők közül pedig 5803-an nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek 

tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) csütörtökön az MTI-t.
A beléptetettek közül a rendőrség 165 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, ami 30 napig érvényes. Nekik ezen időtartamon belül fel kell keresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzése érdekében.

Vonattal szerdán 98 ember, köztük 40 gyermek érkezett Budapestre az ukrajnai háború elől menekülve 

tudatta az ORFK.
A Budapesti Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon azt közölte, hogy a Készenléti Rendőrséggel segíti az Ukrajnából vonattal érkező menekülteket. A feladatokban támogatást nyújt a Budapesti Polgárőr Szövetség is. 

A rendőrök folyamatosan tartják a kapcsolatot a Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság, a Magyar Államvasutak Zrt., a Budapesti Közlekedési Központ, a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság, Budapest Főváros Kormányhivatala, valamint a segélyszervezetek munkatársaival – olvasható a közleményben.


Borítókép: Kárpátaljai menekültek érkezen a magyar -ukrán határhoz az Ukrajnában kitört háború elől menekülve Beregsuránynál 2022.02.25-én. (Fotó: Kurucz Árpád (KA) Magyar Nemzet)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.