Rabosították a botránypolitikus Szabó Bálintot

A sorozatos botrányairól közismert egykori szocialista politikus nyomkövetőt kapott a bokájára, Magyarország területét nem hagyhatja el, miután hivatalos személy elleni erőszakkal és közúti veszélyeztetéssel gyanúsították meg a nyomozó ügyészek.A megalapozott gyanú szerint egy hete a budai Várban próbált megakadályozni egy rendőrségi konvojt a mozgásában.

2022. 09. 28. 16:31
SZABÓ BÁLINT _ FORRÁS MEDIAWORKS-HÍRCENTRUM KÉPERNYŐKÉP
SZABÓ BÁLINT _ FORRÁS MEDIAWORKS-HÍRCENTRUM KÉPERNYŐKÉP Forrás: MEDIAWORKS-HÍRCENTRUM KÉPERNYŐKÉP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség közúti veszélyeztetés bűntette és hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt hallgatta ki gyanúsítottként dr. Szabó Bálint Gábort – közölte ma a Központi Nyomozó Főügyészség.

A megalapozott gyanú lényege szerint Szabó Bálint Gábor szeptember 21-én Budapesten az általa vezetett személygépkocsival egy rendőrségi konvoj  tagjait a személyvédelmi feladatuk ellátásában a közlekedési szabályokat több esetben súlyosan megsértve, a szolgálati járműben utazók és mások testi épségét közvetlen veszélynek kitéve akadályozta.

 A nyomozó ügyészség indítványára a Budai Központi Kerületi Bíróság a mai napon – a bűnismétlés veszélyére figyelemmel, mozgását nyomkövetővel ellenőrizve – elrendelte, hogy Szabó Bálint Gábor engedély nélkül Magyarország területét nem hagyhatja el.

A nyomozó ügyészség a döntés ellen a bűnügyi felügyeletet érintő terület szűkítése, továbbá a kényszerintézkedés további okának megállapítása érdekében fellebbezést jelentett be.

Szeptember 21-én Szabó Bálint a Várban, a karmelita kolostornál őrjöngve támadt neki az ott szolgálatot teljesítő rendőröknek, akik végül megfékezték és előállították.

A Szabó őrjöngéséről készült videót a Vadhajtások című honlap tette közzé.

Szabó Bálint szeptember elején a Készenléti Rendőrség központi objektumába próbált bemászni a főkapu melletti kerítésen, miközben folyamatosan fújta a sípját. Egyszemélyes botránykeltéssel akarta megzavarni az objektumban éppen esküt tevő határvadászok ünnepségét, amelyen a miniszterelnök, a belügyminiszter és a honvédelmi miniszter is részt vett. A botránykeltő akciója unalomba fulladt.

Ugyancsak Szabó volt az, aki néhány hete országos traktoros tömegtüntetést szervezett Budapestre, ami végül érdeklődés hiányában elmaradt. 

Tavaly egy őszi napon Szabó arról adott hírt, hogy Szegedről elrabolták, és órák múlva egy alsóneműben került elő.

A szegedi önkormányzati képviselő korábban MSZP-s színekben Szombathelyen politizált. Innen saját állítása szerint azért költözött el Szegedre, mert politikai okokból megerőszakolták.

Borítókép: Szabó Bálint szegedi önkormányzati képviselő (Forrás: Képernyőfotó)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.