Rétvári Bence: Minden tizedik fogvatartott embercsempészés miatt került börtönbe

A Belügyminisztérium parlamenti államtitkára elmondta, hogy az embercsempészek válogatott módszerekkel próbálják átjuttatni a migránsokat a határon.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 09. 16. 9:12
null
2022.07.27. Budapest Rétvári Bence Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Minden tizedik fogvatartott embercsempészés miatt tölti büntetését a magyar börtönökben – mondta a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára péntek reggel az M1 aktuális csatornán abban a műsorban, amelynek témája a hét évvel ezelőtti röszkei ostrom volt. Rétvári Bence beszámolt arról is, hogy az embercsempészek a határvadászok közé is megpróbáltak beépülni, de sikerült kiszűrni őket.

Rétvári Bence közölte, hogy idén eddig több mint 1300 embert fogtak el embercsempészés miatt, míg 2015-ben egész évben csak mintegy 1100-at.

– Az embercsempészek válogatott módszerekkel próbálják átjuttatni a migránsokat a határon: olykor terheléses tesztet hajtanak végre, ami azt jelenti, hogy egyszerre több csoportot indítanak el, abban bízva, hogy valamelyik átjut – ismertette az államtitkár. Hozzátette: az embercsempészek a határvadászok közé is megpróbáltak beépülni, a saját maffiaszervezetükből egyik-másik tagot rávettek arra, hogy jelentkezzen a határvadász kiképzésre. 

– A Nemzeti Védelmi Szolgálat azonban kiszűrte ezeket az embereket, így el sem kezdhették a képzést

– mondta el Rétvári Bence. Az államtitkár hangsúlyozta: az elmúlt hét évben semmi nem változott, ezért kellett felállítani a határvadász ezredet, amely nemcsak Magyarország, de az Európai Unió déli határát is védi. Kitért arra is, hogy a közép-európai államok a migrációban veszélyt látnak, míg Nyugat-Európában mantraszerűen ismételgetik, hogy be kell fogadni az illegális bevándorlókat. 

– Mi nem akarjuk Európát megváltoztatni, de mindennek az alapja a tisztelet és a törvények betartása 

– fogalmazott az államtitkár.

Borítókép: Rétvári Bence (Fotó: Kurucz Árpád)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.