Soroksári megbízásokat titkolt el a pesterzsébeti DK-s képviselő

Fekete Katalin bruttó 6,2 millió forint bevételéről feledkezett meg számot adni.

Magyar Nemzet
Forrás: Adatradar2022. 09. 07. 12:52
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fekete Katalin DK-s pesterzsébeti képviselő az elmúlt három évben következetesen kihagyta a vagyonnyilatkozatából, hogy Soroksáron is dolgozik, ráadásul az eltitkolt megbízása többek között arról szól, hogy lobbizzon a fővárosnál, ahol amúgy ugyanebben az időben tanácsadó volt – derítette ki az Adatradar.hu.

A politikus 2014 óta képviselő Pesterzsébeten, 2019-ben pedig a Magyar Nemzet cikke szerint közel járt ahhoz, hogy a XX. kerület egyik alpolgármestere legyen, de végül az Adatradar által feldolgozott botrányos költekezései miatt távozó párttársa, Nemes László beelőzte őt.

Az Adatradar cikkéből kiderül, vagyonnyilatkozata szerint Fekete több ingatlan tulajdonosa. 

Van egy 54 négyzetméteres pesterzsébeti lakása (1/1-es tulajdoni hányad); egy 120 négyzetméteres pesterzsébeti háza egy 600 négyzetméteres telken (1/3 tulajdoni hányad); egy 57 négyzetméteres pesterzsébeti lakása (1/2 tulajdoni hányad); és egy 46 négyzetméteres józsefvárosi lakása (1/1 tulajdoni hányad).

A képviselő ezek valamelyikét rendszeresen kiadja. Idén havi 220, a korábbi években 360, illetve 325 ezer forintért. Ám akadnak más bevételi forrásai is: 

a tavalyi vagyonnyilatkozata szerint havi bruttó 450 ezer forintért kinevezték a Főpolgármesteri Hivatal tanácsadójává, miközben bruttó 241 500 forintos illetményért a Főkétüsz felügyelőbizottságába is beülhetett. A 2022-es bevallása szerint az utóbbi helyről valószínűleg kitették, de gondoskodtak róla, hogy ne veszítsen rajta, mivel a tanácsadói díjazását bruttó 700 ezerre emelték Karácsony Gergelyék.

Fekete Katalin Gyurcsány-párti képviselő története ezzel azonban nem ér véget – hívja fel a figyelmet az Adatradar. Sőt, az igazán érdekes része csak most kezdődik. A vagyonnyilatkozatából ugyanis módszeresen kifelejtett egy másik megbízási szerződést, amit ráadásul több alkalommal meg is hosszabbított. A megállapodások minden évben külön-külön január és február hónapokra, majd márciustól év végéig – tehát lényegében egy-egy évre – szólnak, összértékük így 7,2 millió forint. 

Utolsó szerződését idén július végén közös megegyezéssel megszüntették, így kifizetésre kerülhetett bruttó 6,2 millió forint, amiből az adók és járulékok levonása után is kijön egy jobb használt vagy egy gyengébb felszereltségű új autó.

A politikust Soroksár alkalmazta 2020 óta. A feladata volt többek között a Fővárosi Közgyűlés által a polgármesternek meghatározott feladatok koordinálása, a Fővárosi Közgyűlési anyagok rendszerezése, azok kivonatolása, kapcsolattartás a Főpolgármesteri Hivatal ügyosztályaival, illetve a fővárosi önkormányzat bizottságaival.

A szerződés ezen pontjai felvetik az összeférhetetlenség gyanúját. Legalábbis nehéz elképzelni, hogyan lehet valaki egyszerre „lobbista” a fővárosnál és a Főpolgármesteri Hivatal tanácsadója?! Ez ráadásul magyarázatot adna arra is, hogy a DK-s Fekete Katalin miért titkolta a XXIII. kerületi állását – hacsak tényleg nem arról van szó, hogy egyszerűen feledékeny.

Mint azt a minap megírtuk, a Gyurcsány-párt a korábbi két alpolgármester mellé egy harmadikat is ültetett volna Pesterzsébeten, mindezt a háború okozta válság kellős közepén. Ha ez megtörtént volna, akkor Kovács Eszter MSZP-s és Nemes László DK-s alpolgármester mellett még egy alpolgármesteri helye lett volna a DK-nak. 

Lapunk legfrissebb értesülései szerint Nemes László lemondása után a DK bejelentette igényét egy párton belüli új alpolgármester kijelölésére. Ez a személy nem más lenne, mint Fekete Katalin DK-s képviselő. A fentiek fényében úgy tűnik, hogy ismét egy botrányos politikussal erősítene Pesterzsébeten a DK. 

Borítókép: Fekete Katalin (jobbra) Nemes Lászlónéval (a kép bal oldalán) és Czeglédi Csabával (középen) (Forrás: DK Pesterzsébet Facebook-oldala)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.