időjárás 4°C Natália 2022. december 9.
logo
Az árnyékkormányba sem csatlakoznának

A Jobbik azt ígéri, többé nem indul közösen a DK-val

Magyar Nemzet
Forrás: atv.hu
2022.10.01. 16:58 2022.10.01. 17:10
A Jobbik azt ígéri, többé nem indul közösen a DK-val

– Dobrev Klára egy virtigli baloldali alternatívát kínál Orbán Viktor kormányához képest. A Jobbik egy karakteresen jobbközép párt, nem is értem azt a felvetést, hogy csatlakozzunk a DK árnyékkormány-kezdeményezéséhez – erről Gyöngyösi Márton beszélt az ATV-n.

A Jobbik elnöke szerint most nem az lenne a feladat az ellenzéki oldalon, hogy eldöntsék, hogy a vakok között ki a király, hiszen 

Dobrev Klára nemhogy választást, de még egy előválasztást sem tudott megnyerni.

A politikus elmondta: 

nagyon úgy tűnik, hogy a jövőben nem indul majd együtt a Jobbik a DK-val semmilyen választáson,

mert az április 3-i eredményekből is látszik, hogy ez nem egy sikeres recept.

– Én kimondom azt, hogy a Jobbiknak is van ebben felelőssége, például abban, hogy Jakab Péter balra eltolta a pártot, és az előválasztáson nem szerepelt túlságosan fényesen, és a Facebookot összetévesztette a valódi népszerűséggel. Ezeket a konzekvenciákat mi levonjuk, de szerintem Gyurcsány Ferencnek is van elgondolkoznivalója, például abban, hogy az ő személye milyen korlátokat jelent az ellenzéki együttműködés tekintetében – fogalmazott a pártelnök.

Gyöngyösi Márton egyébként mindvégig Jakab Péter helyettese volt az idei országgyűlési választások kampánya alatt a Jobbikban. 

Az elnökhelyettesi pozíciót lényegében neki hozták létre, ezzel kiemelve őt a párt alelnökeinek sokasága közül. 

Borítókép: Jakab Péter frakcióvezető, a Jobbik újonnan megválasztott elnöke (b) beszél a párt budapesti tisztújító kongresszusát követő sajtótájékoztatón a Dürer Rendezvényházban 2020. január 25-én. Jobbra Gyöngyösi Márton elnökhelyettes. (Fotó: MTI/Soós Lajos) 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.