időjárás -4°C Gerda , Martina 2023. január 30.
logo

Ander Balázs üzent Gyurcsánynak: A választások után a pártvezetőknek is vissza kellene venniük az arcukból + videó

Munkatársunktól
2022.10.10. 15:50 2022.10.10. 15:55
Ander Balázs üzent Gyurcsánynak: A választások után a pártvezetőknek is vissza kellene venniük az arcukból + videó

Facebookon esett egymásnak Gyurcsány Ferenc és Ander Balázs. A jobbikos politikus szerint piócaként rátelepedni a pedagógustüntetésekre kontraproduktív. Gyurcsány Ferenc szerint viszont azt kérni a nemzet megválasztott képviselőitől, hogy ne tüntessenek, az hülyeség.

Ander Balázs azon a véleményen van, hogy az áprilisi választásokat követően az összes ellenzéki pártnak vissza kellene vennie az arcából, és ez a pártvezetőkre is vonatkozik. A Jobbik alelnöke újságírói kérdésre válaszolva arról beszélt, hogy szerinte azzal semmi baj nincsen, ha pártok vagy politikusok támogatnak tüntetéseket, de nem szabad azokra rátelepedni. 

Véleménye szerint az oktatásnak árt a Demokratikus Koalíció, ha felajánlja, hogy segít megszervezni a pedagógusdemonstrációkat.

Szabó Tímea álvitának nevezte azt a diskurzust, ami Gyurcsány Ferenc és Ander Balázs között bontakozott ki a Facebookon. A Párbeszéd társelnöke azt is leszögezte, hogy igenis egy politikusnak ott van a helye az ilyen eseményeken.

A szintén a Párbeszéd-frakcióban helyet foglaló, ám független Jámbor András szerint egyáltalán nem telepedik rá a politika a megmozdulásokra, viszont egy politikus azzal, hogy kimegy tüntetni az utcára, a munkáját végzi.

A szocialista Hiller István is azon az állásponton van, hogy nem helyes azt kérni egy politikustól, hogy ne támogassa a demonstrációkat, de ha egy szervező kifejezetten ezt kéri, akkor azt tiszteletben kell tartani.

Borítókép: Ander Balázs (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

 

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.