Az energiaválságot a Soros György által is támogatott szankciók okozzák

Hollik István azt kérte, hogy az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága alaposan vizsgálja meg a baloldal kampányfinanszírozási botrányát.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 10. 03. 17:33
HOLLIK István
Budapest, 2022. május 17. Hollik István, a KDNP képviselõje napirend elõtt szólal fel az Országgyûlés plenáris ülésén 2022. május 17-én. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd

Hollik István azt kérte, hogy az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága alaposan vizsgálja meg a baloldal kampányfinanszírozási botrányát.

– A baloldal miniszterelnök-jelöltje a választási kampányban külföldről, Soros György egyik szervezetétől kapott kétmilliárd forintnyi támogatást, holott szigorúan tilos politikai kampányt külföldről támogatni – fogalmazott napirend előtti felszólalásában Hollik István. A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) országgyűlési képviselője hozzátette: a baloldal ezzel felrúgta a népszuverenitásra alapozott elvet.

A kormánypárti politikus arra is felhívta a figyelmet, hogy az európai energiaválságot a Soros György által is támogatott elhibázott szankciók okozzák, amelyekből Soros kaszál energetikai befektetésein keresztül.

 

– Ezzel a képlet összeállt 

 

– rögzítette Hollik.

Ezután feltette a kérdést: van-e összefüggés Soros érdekei és az általa finanszírozott dollárbaloldal szankciópártisága között? Továbbá azt kérte az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságától, hogy ezt alaposan vizsgálja meg heti ülésén. Répássy Róbert, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára úgy felelt: a párttörvény világosan meghúzza azokat a határokat, amelyek elfogadhatók a magyar demokráciában.

 

– Az ellenzék azonban egy másik szabályt is felrúgott, hiszen civil szervezetek is csak átlátható módon fogadhatnak el támogatást külföldről. Ez minden szempontból törvénysértő magatartás, aminek mind a parlamenti, mind a parlamenten kívüli vizsgálata indokolt 

 

– szögezte le az államtitkár.

Borítókép: Hollik István (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.