időjárás 3°C Melinda , Vivien 2022. december 2.
logo

Az energiaválságot a Soros György által is támogatott szankciók okozzák

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2022.10.03. 17:33 2022.10.03. 17:45
Az energiaválságot a Soros György által is támogatott szankciók okozzák

– A baloldal miniszterelnök-jelöltje a választási kampányban külföldről, Soros György egyik szervezetétől kapott kétmilliárd forintnyi támogatást, holott szigorúan tilos politikai kampányt külföldről támogatni – fogalmazott napirend előtti felszólalásában Hollik István. A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) országgyűlési képviselője hozzátette: a baloldal ezzel felrúgta a népszuverenitásra alapozott elvet.

A kormánypárti politikus arra is felhívta a figyelmet, hogy az európai energiaválságot a Soros György által is támogatott elhibázott szankciók okozzák, amelyekből Soros kaszál energetikai befektetésein keresztül.

 

– Ezzel a képlet összeállt 

 

– rögzítette Hollik.

Ezután feltette a kérdést: van-e összefüggés Soros érdekei és az általa finanszírozott dollárbaloldal szankciópártisága között? Továbbá azt kérte az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságától, hogy ezt alaposan vizsgálja meg heti ülésén. Répássy Róbert, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára úgy felelt: a párttörvény világosan meghúzza azokat a határokat, amelyek elfogadhatók a magyar demokráciában.

 

– Az ellenzék azonban egy másik szabályt is felrúgott, hiszen civil szervezetek is csak átlátható módon fogadhatnak el támogatást külföldről. Ez minden szempontból törvénysértő magatartás, aminek mind a parlamenti, mind a parlamenten kívüli vizsgálata indokolt 

 

– szögezte le az államtitkár.

Borítókép: Hollik István (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

 

 

 

Szócsaták az Országgyűlésben

Döntött a tisztelt Ház: Meghosszabbítható a veszélyhelyzet

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.