Beismerés: Dobrev Klára szerint, ha a baloldal lenne kormányon, már januárban megérkeztek volna az uniós támogatások

Ha a baloldal lenne kormányon, nem indult volna jogállamisági eljárás Magyarország ellen, és már januárban megérkeztek volna az uniós pénzek – jelentette ki Dobrev Klára a DK kongresszusán. Gyurcsány Ferenc felesége egy új, szavai alapján a globalista érdekeknek tetsző költségvetést, a pedagógusoknak pedig azonnali, 45 százalékos béremelést követelt.

Bákonyi Ádám
2022. 10. 29. 16:47
Demokratikus Koalíció Dobrev Klára, Molnár Csaba, Gyurcsány Ferenc Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölti monológjához mérhető közel egyórás, nettó hazugságokkal és szürreális képzelgésekkel teli beszédet tartott a DK XII.  kongresszusán Dobrev Klára. 

A párt árnyék-miniszterelnöke ebben egy erős, kiszámítható, az emberekkel törődő államot sürgetett, szerinte ugyanis Magyarországnak ma nemtörődöm kormánya van. 

– A miniszterelnök dolga a közös ügyeink intézése, nem filozófiai fantazmagóriák a jövő kereszténységéről, a magyarság ősi küldetéséről 

– mondta Gyurcsány Ferenc felesége, aki ugyanakkor fittyet hányva arra, hogy a választók akaratából az Orbán-kabinet immár negyedszer kapott kétharmados felhatalmazást, elfantáziált azon, mi lenne, ha Magyarországot baloldali kormány vezette volna az elmúlt időszakban. 

Állította, ebben az esetben 2014–2015 környékén be tudtunk volna lépni az eurózónába, folytatódott volna a panelfelújítási, a megújuló energia, így a napelem- és a szélenergia-program is, végül, de nem utolsósorban pedig

 

nem indult volna jogállamisági eljárás Magyarország ellen, és már januárban megérkeztek volna az uniós pénzek.

 

 

– A mostani válságnak a tizedét sem éreznénk meg, ha egy hozzáértő, baloldali kormány vezethetné az országot. Az árnyékkormány pont erre képes 

– jelentette ki. 

Dobrev Klára ugyanakkor egy új, szavai alapján a globalista érdekeknek tetsző költségvetést sürgetett.

– Őszinte szembenézéssel tisztességes költségvetést kell csinálnunk, olyat, amiben megbízik a világgazdaság, és egy tisztességes gazdaságpolitika megalkotásával pár hónap alatt egy euróbevezetési céldátumot tudnánk mondani 

– jelentette ki. Mint fogalmazott, „önmagában a céldátum bevezetése, a jogállamiság helyreállítása és az európai pénzek megérkezése stabilizálná a forintot, és nagyban csökkenne az az infláció, amit az elrontott orbáni gazdaságpolitika okozott. A jó kormányzás nemcsak években mérhető, hanem néha hónapokban is. Most sem lenne késő tenni, és mi így tennénk, ha kormányoznánk.” 

Dobrev Klára azonnali, 45 százalékos béremelést követelt a pedagógusoknak, amit szerinte nem uniós forrásból, hanem a magyar költségvetésből kell finanszírozni. Felszólította a kormányt, hogy dolgozzon ki elfogadható előmeneteli és béremelési rendszert a pedagógusoknak, állítsa vissza a sztrájkjogot és szüntesse meg a központosítást. 

Hozzáfűzte ugyanakkor, „igen, az oktatás átalakítása egy nagyon hosszú és nagyon fájdalmas folyamat lesz”.

Dobrev végül bejelentette: árnyékkormánya úgy döntött, hogy rezsimentő alapot hoz létre, segítő kezet nyújtva azoknak a családoknak, amelyeknek gondot jelent a decemberi fűtésszámla. – Tudom, hogy nem tudunk mindenkinek segíteni, de mutassuk meg az igazi baloldali szolidaritást, mutassunk akkor mi példát a kormánynak, hogyan kellene neki eljárnia! Gyertek velünk és legyetek rezsimentők! – mondta Gyurcsány Ferenc felesége. 

Borítókép: Demokratikus Koalíció: Dobrev Klára, Molnár Csaba és Gyurcsány Ferenc (Fotó: Mirkó István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.