„Brüsszel átvert bennünket”

Halász János, a Fidesz képviselője közölte: Európában elsőként a magyaroknak lesz lehetőségük elmondani a véleményüket az energiaszankciókról.

2022. 10. 03. 14:53
HALÁSZ János
Budapest, 2020. november 30. Halász János fideszes képviselõ felszólal napirend elõtt az Országgyûlés plenáris ülésén 2020. november 30-án. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Az elhúzódó orosz–ukrán háború súlyos gazdasági nehézséget jelent Európának – fogalmazott az Országgyűlésben elmondott napirend előtti felszólalásában Halász János. A Fidesz képviselője hozzátette: a bajokat csak tetézi Brüsszel szankcióspolitikája, amely miatt háborús infláció sújtja a kontinens országait, és soha nem látott energiaválság is fenyeget.

 

– 2022 júniusában Brüsszelben elfogadták a gazdasági, kereskedelmi szankciókat, köztük az olajszállítási szankciót is és közben elkezdték lebegtetni a földgázszállíási szankciót. Emiatt a földgáz ára megkétszereződött, majd megháromszorozódott 

 

– rögzítette a kormánypárti politikus.

 

– Brüsszel nem ezt ígérte, amikor a szankciókat bevezette. Brüsszel átvert bennünket.

 

– jelentette ki Halász János. Mint mondta, azt ígérték, hogy a szankciók véget vetnek a háborúnak.

– Itt az ideje, hogy megkérdezzük a magyar embereket, hogy akarnak-e szankciókat. A Fidesz frakció üdvözli, hogy a kormány megtárgyalta és támogatja nemzeti konzultációt az energiaszankciókról – fogalmazott a képviselő. Jelezet: Európában elsőként a magyaroknak lesz lehetőségük elmondani a véleményüket a kérdésben.

 

– A baloldal a szankciók ügyében is a magyar emberek helyett Brüsszel érdekeit képviseli. A dollárbaloldal már régen elzárta volna az olaj- és gázcsapokat. Ezzel veszélybe sodorták volna az ország energiaellátását

 

– szögezte le Halász János.

Válaszában Rétvári Bence kiemelte: a baloldal szerint a háborúnak és a szankcióknak semmi közük a gazdasági és az energiaválsághoz. 

 

– Magyarországon minden családnak igyekszünk segítséget nyújtani. Az átlagfogyasztás szintjéig terjedő 181 ezer forintos segítség jövedelemarányosan nagyobb, mint az EU bármelyik másik országában 

 

– hívta fel a figyelmet a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára. Hozzátette: az unió növelte a bajt a szankciókkal és magukra hagyta az országokat.

Borítókép: Halász János (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.