időjárás 3°C Melinda , Vivien 2022. december 2.
logo

„Brüsszel átvert bennünket”

Máté Patrik
2022.10.03. 14:53 2022.10.03. 15:15
„Brüsszel átvert bennünket”

– Az elhúzódó orosz–ukrán háború súlyos gazdasági nehézséget jelent Európának – fogalmazott az Országgyűlésben elmondott napirend előtti felszólalásában Halász János. A Fidesz képviselője hozzátette: a bajokat csak tetézi Brüsszel szankcióspolitikája, amely miatt háborús infláció sújtja a kontinens országait, és soha nem látott energiaválság is fenyeget.

 

– 2022 júniusában Brüsszelben elfogadták a gazdasági, kereskedelmi szankciókat, köztük az olajszállítási szankciót is és közben elkezdték lebegtetni a földgázszállíási szankciót. Emiatt a földgáz ára megkétszereződött, majd megháromszorozódott 

 

– rögzítette a kormánypárti politikus.

 

– Brüsszel nem ezt ígérte, amikor a szankciókat bevezette. Brüsszel átvert bennünket.

 

– jelentette ki Halász János. Mint mondta, azt ígérték, hogy a szankciók véget vetnek a háborúnak.

– Itt az ideje, hogy megkérdezzük a magyar embereket, hogy akarnak-e szankciókat. A Fidesz frakció üdvözli, hogy a kormány megtárgyalta és támogatja nemzeti konzultációt az energiaszankciókról – fogalmazott a képviselő. Jelezet: Európában elsőként a magyaroknak lesz lehetőségük elmondani a véleményüket a kérdésben.

 

– A baloldal a szankciók ügyében is a magyar emberek helyett Brüsszel érdekeit képviseli. A dollárbaloldal már régen elzárta volna az olaj- és gázcsapokat. Ezzel veszélybe sodorták volna az ország energiaellátását

 

– szögezte le Halász János.

Válaszában Rétvári Bence kiemelte: a baloldal szerint a háborúnak és a szankcióknak semmi közük a gazdasági és az energiaválsághoz. 

 

– Magyarországon minden családnak igyekszünk segítséget nyújtani. Az átlagfogyasztás szintjéig terjedő 181 ezer forintos segítség jövedelemarányosan nagyobb, mint az EU bármelyik másik országában 

 

– hívta fel a figyelmet a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára. Hozzátette: az unió növelte a bajt a szankciókkal és magukra hagyta az országokat.

Borítókép: Halász János (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Szócsaták az Országgyűlésben

Döntött a tisztelt Ház: Meghosszabbítható a veszélyhelyzet

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.