Busásan fizeti Magyar Györgyöt a váci önkormányzat

Egy havi nagybevásárlás árát fizeti ki a Matkovich Ilona vezette váci önkormányzat az ismert baloldali „sztárügyvédnek” – írja az Adatradar. Magyar György irodája óránként ötvenezer forintos díjért szerződött arra, hogy analizálja egy peres ügy iratait, és talán perképviseletet is ellátnak ugyanennyiért. Nehéz biztosat állítani, a megbízásról szóló dokumentum ugyanis zavaros.

Forrás: adatRADAR2022. 10. 23. 14:17
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ötvenezer forint óránként – ennyiért analizálja Magyar György ügyvédi irodája a váci önkormányzat Kúria előtt fekvő ügyének periratait az Adatradar kérésére kiadott dokumentumok szerint.

A meghatalmazás zavaros, az első oldalán 2022. február 22-i dátummal az szerepel, hogy a közismert baloldali jogásznak, társainak, esetleg bojtárjainak a KÖF. 5042/2021 szám alatti ügyben kell képviselniük a várost – olvasható az Adatradar cikkében. 

A második oldala üres vagy törölték a lényegi tartalmát. A harmadik oldal elején viszont szó sincs képviseletről. A gépelt szövegben az áll, a „tényállás” február 3-án lett rögzítve, majd az, hogy „a mai napon (azaz február 22-én – szerk.) az ügyvédi irodának áttanulmányozás céljából” Matkovich Ilonáék átadták az eddig keletkezett iratokat. 

A folytatásban leszögezik, a megbízás „kizárólag arra vonatkozik, hogy az ügyvédi iroda analizálja a jogesetet és véleményezze szakértőileg a további lépések lehetőségét”, továbbá, hogy a városvezetés tudomásul veszi, „ügyvédi képviseletre vonatkozó megbízási szerződés csak az analízist követően, külön megállapodás alapján keletkezhet; az ügyvédi iroda jelen megállapodással képviseletet nem vállalt […]”.

A képviseletet kizáró bekezdést aztán egy kézzel írott jegyzet követi: „Kérjük a Kúria előtti eljárásban az önkormányzat képviseletének ellátását a 2022. feb. 19-én küldött e-mailben írtaknak megfelelően. 2022. 02. 22.” 

Végül, a szerződés ötvenezer forint/óra + áfa összegben állapítja meg a megbízási díjat, utolsó oldala pedig amolyan ÁSZF-ként megmagyarázza többek között a szóbeli és írásbeli analízis jelentését.

Az Adatradar számos ügyvédi megbízást vizsgált meg korábban, leggyakrabban 20 és 30 ezer forint közötti óradíjak szerepeltek, tehát 

Magyar Györgyék körülbelül másfél-kétszeres áron dolgoznak Matkovich Ilonáéknak, mint általában más irodák 

– akár Vácnak vagy egyéb településnek.

A szerződés ráadásul tele van ellentmondásokkal – írja az Adatradar. Látszólag kizárja a képviseletet, másfelől arra enged következtetni, hogy az aláírásával az iroda mégis vállalja azt.

 Az egyik mondatban az áll, hogy Matkovichék február 22-én adták át az irataikat, a megjegyzésben viszont 19-i dátum szerepel. Az oldalak alján meg az olvasható, hogy „Verzió: 2022. 01. 06.”.

Magyar György a baloldali összefogás részeként, MSZP-s támogatással Siófokon indult az országgyűlési választásokon, aztán Márki-Zay Péter Mindenki Magyarországa Mozgalmához csatlakozott és a „Civil Választási Bizottság” elnökeként a baloldali előválasztás főszervezője volt; jelenleg a Fővárosi Vízművek igazgatósági tagja.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.
Borítókép: Magyar György (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.