Sorosék képezték ki a Brüsszelben Magyarország ellen dolgozó baloldali ügyvédet

Magyar Gábor – Magyar György baloldali politikus fia – már 1995 óta járt Soros képzéseire, majd a milliárdos spekuláns szervezeteiben is dolgozott.

Forrás: Origo.hu2022. 10. 22. 10:00
SOROS, György
Brüsszel, 2017. április 27. Soros György magyar származású amerikai üzletember, a New York-i Soros Fund Management befektetési társaság elnöke érkezik a Jean-Claude Junckerrel, az Európai Bizottság elnökével tartandó megbeszélésükre Brüsszelben 2017. április 27-én. (MTI/EPA pool/Olivier Hoslet) Fotó: Olivier Hoslet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Baloldali aktivistaként, a Soros-hálózathoz köthető szereplőként került 2017-ben az Európai Bizottsághoz Magyar Gábor, aki közreműködött a hazánkat elítélő jogállamisági jelentések elkészítésében is – olvasható az Origó cikkében.

A szintén baloldali politikus-ügyvéd, Magyar György fia többek között részt vett a Nyílt Társadalom Alapítványok által támogatott egyik képzésen, illetve jogi szakértője volt egy Soros-pénzből is gazdálkodó londoni intézménynek.

Magyar Gábor (Forrás: Magyar Nemzet)

A Soros-birodalomhoz kapcsolja múltja Magyar Gábort, aki évek óta Magyarország ellen dolgozik az Európai Bizottságban. A hazánkat elítélő úgynevezett jogállamisági jelentések elkészítésében közreműködő brüsszeli bürokrata – aki a baloldali politikus-ügyvéd, Magyar György fia – a jelek szerint már az 1990-es években elkötelezte magát a nyílt társadalom eszmeisége mellett, hiszen 1995-ben elvégezte a Soros György által támogatott New School for Social Research „Demokrácia és sokszínűség" programját New Yorkban. Jó néhány évvel később, egy 2011-es életrajza szerint, a londoni székhelyű Fair Trials International jogi szakértői tanácsadó testületének tagja volt. A New School for Social Research és a Fair Trials International megtalálható Soros György szervezete, az Open Society Foundations fizetési listáján.

A Magyar György és Társai nevű családi ügyvédi irodában Magyar Gábor 2009 és 2017 között praktizált. Apa és fia az ügyvédi tevékenység mellett a politikában is szerepet vállal, csupán formailag tér el egymástól kettejük közéleti pályája.

Magyar György nyíltan politizál, hiszen elnökségi tagja a Márki-Zay Péter vezette Mindenki Magyarországa Mozgalomnak, és a 2021-es baloldali előválasztás lebonyolításában részt vevő Civil Választási Bizottság elnöke volt. 

Sőt már 2018-ban az MSZP–Párbeszéd siófoki országgyűlési képviselő-jelöltjeként indult a választásokon. Magyar Gábor viszont nem ennyire közvetlen módon, de legalább olyan lelkesen – balliberális aktivistaként – az Európai Bizottságnál dolgozik 2017 óta, rendre Magyarország érdekeivel szemben.

Emlékezetes, hogy tavaly májusban őt nevezték ki a Magyarországról készülő jogállamisági jelentés előkészítő delegációja kapcsolattartójának. Magyar Gábor állította össze például azoknak a magyarországi civil szervezeteknek a listáját, amelyekkel az EB konzultált a hazai jogállamiság helyzetét firtató dokumentum elkészültekor. A Magyar Nemzet uniós forrása szerint a 2021-es jogállamisági dokumentumokban betöltött funkció nem volt új fejlemény, egy ideje tudni lehetett, hogy Magyar – aki az uniós bizottság jogérvényesülési és fogyasztópolitikai főigazgatóságának munkatársa – főszerephez jut a jelentésírásnál. 

Végül ismét elítélő jelentés született Magyarország ellen, ami hemzsegett a légből kapott információktól és hazugságoktól. 

Az ügyvéd-aktivista egyébként már brüsszeli szerepvállalása előtt sem titkolta, hogy ellensége az Orbán-kormánynak. Mielőtt ugyanis kiutazott elfoglalni az Európai Bizottságban kijelölt hivatalát, egy „búcsúinterjúban” azt mondta: „Úgy éreztem, hogy ügyvédi működésemmel lényegében legitimálok egy olyan rezsimet, amely már nem felel meg az emberi jogokat tiszteletben tartó demokratikus jogállam követelményeinek. A jogállam színfalai állnak, vannak szereplők a színpadon, a szöveg is ismerős, de az önkényes rendezői utasítások hatására egy teljesen más történet bontakozik ki. Én ebben a drámában nem szeretnék statiszta lenni, inkább felcsapok színikritikusnak.”

Az eredeti cikk IDE kattintva olvasható.

Borítókép: Soros György (Fotó: MTI/EPA pool/Olivier Hoslet)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.