Díjat díjra halmoz a Magyar Zene Háza

Újabb rangos elismerésben részesült a Magyar Zene Háza. A Városliget ikonikus intézménye ezáltal Európa egyik legtöbbet díjazott épülete lett.

2022. 10. 06. 14:04
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb nagy presztízsű díjat nyert el a Liget Budapest projekt keretében megépült Magyar Zene Háza – jelentette be egy csütörtöki sajtótájékoztatón Gyorgyevics Benedek. A Városliget Zrt. vezérigazgatója kiemelte: 

a Városliget ikonikus épülete az egyik legfontosabb nemzetközi ingatlanszakmai kiállításon, a müncheni Expo Realon építészet kategóriában az Iconic Awardot zsebelte be.

Mint mondta, a mostani elismeréssel nemcsak Magyarország legtöbbet díjazott épületévé vált a ház, hanem az egész kontinens egyik legizgalmasabb és legfelkapottabb új épülete jött létre, ami sorra vívja ki a zsűri elismeréseit Angliától az Egyesült Államokig, Franciaországtól Németországig. Nem véletlen, hogy 

a Magyar Zene Háza látogatottsága példátlan gyorsasággal lépte át a 700 ezer főt

 – fogalmazott a vezérigazgató. 

Köztudott, a Liget Budapest projekt keretében megvalósuló fejlesztések az elmúlt évek folyamán már számos rangos elismerésben részesültek. A Magyar Zene Házát már a tervei alapján 2019-ben Európa legjobb középületének választották a rangos londoni International Property Awards megméretésen, ami az ingatlanszakma egyik legnagyobb, széles körben jegyzett elismerése. Egy évvel később a világ legjobb zenei tematikájú fejlesztésének járó fődíjat, az amerikai Music Cities Awards kiírásában a legjobb zenei tematikájú ingatlanfejlesztésnek járó kitüntetést zsebelhette be, tavaly pedig a CNN és a World Architecture Community (WAC) 2021 egyik legjobban várt új épületének nyilvánította. 

A Magyar Zene Háza mellett 2018-ban az új Néprajzi Múzeumot is a világ legjobb középületének választották a International Property Awardson, sőt a World’s Best Architecture különdíjat is megkapta. 2021-ben pedig az Országos Múzeumi Restaurálási és Raktározási Központ (OMRRK) „Európa legjobb középület fejlesztése” díjat nyerte el az International Property Awardson, ezzel a Liget Budapest projekt a legtöbbet díjazott fejlesztéssé vált a díj (IPA) történetében, ugyanis ez az első olyan kulturális városfejlesztés, amelynek elemei három rangos díjat is elnyertek. 

2017-ben Cannes-ban, a világ legjelentősebb ingatlanszakmai rendezvényén, a MIPIM-en a Liget Budapest projekt a legátfogóbb fejlesztéseket bemutató Best Futura Megaproject kategóriában Európa legjobb városfejlesztési nagyprojektje lett. 2021 nyarán pedig a Szépművészeti Múzeum történetének legnagyobb léptékű, a Liget Budapest projekt keretében megvalósult felújítása nyerte el az Europa Nostra Díjat, amely az Európai Unió legrangosabb örökségvédelmi elismerése. 2022 tavaszán pedig a Magyar Zene Háza a MIPIM Awards fődíjával nyerte el, ezzel a hazai ingatlanfejlesztés egyik legnagyobb nemzetközi sikerét érte el, s Magyarország legtöbb elismeréssel rendelkező épületévé vált.

Borítókép: Magyar Zene Háza (Fotó: Városliget Zrt.)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.