időjárás 1°C Adél 2023. január 29.
logo
Az árnyék-miniszterelnök azt sérelmezi, hogy az Országgyűlés nem fogadta el a DK javaslatait

Dobrev Klára kimondta: így nem érkezhetnek meg az uniós támogatások

Kreft-Horváth Márk
2022.10.21. 18:54 2022.10.21. 19:04
Dobrev Klára kimondta: így nem érkezhetnek meg az uniós támogatások

Orbán Viktor nem jogállamot, hanem a jogállam látszatát szeretné elérni, hogy ugyanott folytathassa, ahol abbahagyta. Ez nem történhet meg, így a támogatások nem érkezhetnek Magyarországra, mert nem fognak végül eljutni azokhoz, akiknek szánták

– jelentette ki mai videójában Dobrev Klára. A Demokratikus Koalíció (DK) árnyékkormányának árnyék-miniszterelnöke közölte, 

huszonöt európai ország nagykövetségének vezetőivel egyeztetett a jogállamisági eljárásról, az uniós pénzekről, az árnyékkormány szövetségi politikájáról és a NATO-bővítésről. 

Gyurcsány Ferenc felesége szerint csak akkor jöhetnének meg a források, ha az Országgyűlés elfogadta volna az ő javaslataikat, melyekkel helyreállítanák a jogállamiságot Magyarországon. Ezek között az egyetlen konkrét intézkedés az Európai Ügyészséghez való csatlakozás, ami Dobrev Klára szerint elengedhetetlen lenne. 

A Fidesz szerint 

Gyurcsányné ma gyakorlatilag bevallotta, hogy már nemcsak a színfalak mögött áskálódik Magyarország ellen, hanem nyíltan roadshow-zik azért, hogy hazánk ne kapja meg az uniós forrásokat és ismét ők kerülhessenek hatalomra. 

– A demokráciáról prédikáló Gyurcsányné figyelmét elkerülte, hogy a magyarok demokratikus választásokon sokadszorra is világosan megüzenték, hogy nem kérnek belőlük – írta közleményében a nagyobbik kormánypárt, hozzáfűzve: 

pont azért nem, mert Gyurcsányék soha nem a nemzeti érdekekért dolgoztak.

Borítókép: Gyurcsány Ferenc és Dobrev Klára a sajtó munkatársainak válaszol 2022. április 3-án, az országgyűlési választások napján. (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.