Fürjes Balázs: A politikában nincs ingyenebéd

Mihálffy Béla, a KDNP országgyűlési képviselője elmondta, hogy a baloldal választási kampányát Soros György, más néven „dollárpapa” jóvoltából finanszírozták.

2022. 10. 10. 13:20
null
Országgyűlés Parlament Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A baloldal bukott miniszterelnök-jelöltje, Márki-Zay Péter kikotyogta: az általa vezetett Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) idén júniusban több száz millió forintos támogatás kapott a Soros Györgyhöz köthető, Action for Democracy nevű amerikai alapítványtól, és ennek a pénznek a segítségével fizették ki a kampány utolsó számláit. Sőt, mi több, akkori elmondása szerint ezen a szervezeten keresztül korábban is kaptak már három-négy nagyobb tételt – emlékeztetett napirend előtti felszólalásában Mihálffy Béla. 

 

– A képlet végtelenül egyszerű, a hazai baloldal választási kampányát az Egyesült Államokból, és Soros György, más néven „dollárpapa” jóvoltából finanszírozták 

 

– tette hozzá a plénum előtt a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) országgyűlési képviselője. Mint mondta, ez jogellenes beavatkozási kísérlet a magyar választásba, és súlyos nemzetbiztonsági kockázatokat is rejt. Véleménye szerint rendkívül beszédes, hogy a történtekkel kapcsolatban a bukott miniszterelnök-jelölt egykori szövetségesei mélyen hallgatnak.

– A pénzt Márki-Zay Péter kapta, az összeget pedig az egyesült baloldal pártjai költötték el – válaszolta Fürjes Balázs. A Miniszterelnökség parlamenti államtitkára kijelentette:

a politikában nincs ingyenebéd.

Elmondása szerint mindezt úgy hívják, hogy politikai korrupció, ez pedig akadályozza, hogy hazánk számára fontos kérdésekben egység szülessen. – A baloldal a háború pártján áll. A harcok kirobbanásakor belesodorták volna Magyarországot a háborúba, és azóta sem tesznek semmit a békéért – tette hozzá.

Borítókép: Fürjes Balázs (Fotó: Havran Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.