Gulyás Gergely: Nagyot lépett előre Tokaj

Még látványosabb fejlődés lenne elérhető a térségben, ha Brüsszel odaadná, ami jár.

Munkatársunktól
Forrás: MTI2022. 10. 30. 19:42
GULYÁS Gergely
Felavatták a Communitas Fortissima emlékművet Kercaszomoron Fotó: Varga György
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Látványosan halad Tokaj-Hegyalja megújítása, történelmi rangjának és méltóságának visszaszerzése – jelentette ki Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter Tokaj felújított városközpontjának átadásán. Gulyás Gergely hangsúlyozta, 

egy kultúrtáj sokak szövetségével és közös munkájával válhat vendéglátó vidékké, amihez egyszerre van szükség turistákat lenyűgöző látványosságokra, jó magyar konyhára, megbízható szálláshelyekre, jó közlekedésre, reklámra és színvonalas fesztiválokra. 

Ezekben az adottságokban az elmúlt évek fejlődésének és beruházásainak köszönhetően nagyon sokat sikerült előrébb lépnie Tokajnak – értékelt a miniszter. 

Emlékeztetett, a 2014 és 2020 közötti európai uniós költségvetési ciklusban hetven térségi programtervre összesen 14,3 milliárd forintot fordított a kormány, a következő hétéves ciklusban pedig tizenkét pályázatot már most nyertessé nyilvánítottak, ha Brüsszel szerint is megilleti Magyarországot, ami jog szerint jár neki. Hozzátette, emellett 

van egy olyan térségi program, amelynek célja, hogy Sátoraljaújhelytől Tokajon át Szerencsig teljesen megújuljon a térség, és az országban egyedülálló turistalátványosságok legyenek látogathatók. 

Az a hárommilliárd forint, ami a tokaj-hegyaljai települések megújítására, ebben pedig egymilliárd forinttal magára a tokaji városközpont felújítására hasznosult, jó helyre került, hiszen ez a projekt 

egyszerre visz bennünket a múltba és egyszerre mutatja meg a jövőt, amit a térség bejárhat

– fogalmazott a miniszter.
Koncz Zsófia, a Technológiai és Ipari Minisztérium parlamenti államtitkára, a térség fideszes országgyűlési képviselője az ünnepségen a hegyaljai településeket érintő beruházásokról szólva elmondta, hogy nemsokára elkészül a 37-es út négysávossá alakítása Szerencsig. Ezenfelül folyamatban van a főút felújítása Sátoraljaújhelyig, befejeződött a tokaji közúti híd felújítása és hamarosan kerékpárral is körül lehet majd tekerni a tokaji Kopasz-hegyet – tájékoztatott.

Borítókép: Felavatták a Communitas Fortissima emlékművet Kercaszomoron (Fotó: MTI/Varga György)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.