Gyurcsány: Vége a nagyvonalúságnak!

Gyurcsány Ferenc ismét megüzente politikustársainak, hogy a baloldalon ő diktál. A Demokratikus Koalíció közösségi oldalán közzétett bejegyzésében úgy fogalmazott, sokat tettek azért, hogy az ellenzéki pártok 2022 előtt egymásra találjanak, adtak is saját mandátumaikból, hogy béke legyen, a nagyvonalúságuk azonban eddig tartott. Innentől nem kívánnak megfelelni senkinek, csakis az elveiknek.

Magyar Nemzet
2022. 10. 15. 7:20
null
2021.09.21 Budapest Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció frakcióvezetője utcafórumot tartott Fotó: Kurucz Árpád (KA) Magyar Nemzet Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hadat üzent a többi baloldali pártnak Gyurcsány Ferenc. A Demokratikus Koalíció (DK) elnöke pénteken, a közösségi oldalán közzétett bejegyzésében ismét azt bizonygatja, hogy neki kell irányítania a baloldalt. „Már van elég erőnk kiállni magunkért. Mert a választók úgy döntöttek, hogy inkább a Demokratikus Koalíció, mint bármely más ellenzéki párt” – fogalmazott, majd emlékeztetett, hogy a választások előtt létrejött ellenzéki összefogás a DK érdeme, ők segítették pozícióba a többieket, mostantól azonban vége a jótékonykodásnak.

„Sokat tettünk, hogy az ellenzéki pártok 2022 előtt egymásra találjanak. Választói támogatásunk arányához képest nekünk van a legkisebb frakciónk. Mert adtunk, hogy másnak egyáltalán legyen, vagy nagyobb legyen, hogy béke legyen. Nagyvonalúságunk eddig tartott. Nem vagyunk felelősek más pártért. Tisztelettel tartozunk, semmi többel” – húzta alá.

Gyurcsány Ferenc bejegyzésében azt állítja, szeretne együttműködni a többi ellenzéki párttal, de csak a saját játékszabályai szerint. „A mi oldalunkon szeretnénk együttműködni a többiekkel. De nincs gesztuspolitizálás, reálpolitika van. Meg követelmény, hogy ha együtt akarunk csinálni valamit, akkor felnőtt, felelős módon először megbeszéljük, aztán megyünk a nyilvánosság elé. Fordítva nem megy” – hangsúlyozta, hozzátéve: a DK még messze nem akkora, mint majd szeretne lenni. Gyurcsány Ferenc felidézte korábbi választási vereségeit is, emlékeztetve arra, hogy amikor megalakult a DK, akkor szembejött velük a teljes politikai paletta, és mindenki élvezte, hogy megalázhatja a volt miniszterelnököt. Mostantól viszont ragaszkodik hozzá, hogy ő diktáljon. „Csak egyvalami előtt fogunk meghajolni: elveink előtt. Soha senki másnak, soha semmi másnak” – zárta bejegyzését. 

Gyurcsány Ferenc néhány hete egy interjúban szintén a baloldalon belüli vezető pozícióját igyekezett erősíteni, amikor a Partizán című műsorban rávilágított, hogy a háttérben valójában ő irányítja Dobrev Klára árnyékkormányát, ő jelöli ki az ellenzéki politizálás fő irányait, és nincs a baloldalon senki, aki kihívást jelentene vele szemben. „Mi nem várunk másra, van egy dolgunk. Magyarországnak világos alternatívát kell mutatni. Aki akar, jön, aki nem akar, nem jön. Kezit csókolom” – fogalmazott. Az interjúból kiderült az is, hogy Gyurcsányék olyannyira nem kíváncsiak a többiekre, hogy a tavaszi választások óta egyszer sem ültek össze az ellenzéki pártelnökök.

Borítókép: Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció frakcióvezetője (Fotó: Kurucz Árpád)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.